Το Twitter αποδέχτηκε τελικά, την προσφορά του Elon Musk για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως τόνισε το Twitter σε σημερινή ανακοίνωσή του. Ο Musk αγόρασε την εταιρεία στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή, στην ίδια τιμή που είχε προσφέρει στην αρχική του προσφορά στις 14 Απριλίου.

Ο ισχυρός άνδρας προέβη σε δανειοδότηση ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα βάλει και 21 δισεκατομμύρια δολάρια από το προσωπικό του κεφάλαιο. Οι αναλυτές εκτιμούν, ότι τα δάνεια θα κοστίσουν περίπου 1 δις στο Twitter για την εξυπηρέτησή τους, σχεδόν 20% των ετήσιων εσόδων της εταιρείας.

Ο Musk περιέγραψε  τον εαυτό του σε πρόσφατη συνέντευξη, ως απόλυτο υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου, εκφράζοντας βέβαια κάποιες ανησυχίες σχετικά με το πώς η πλατφόρμα θα ελέγχεται υπό την κατοχή του. Είναι απλά πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να έχουν την την αντίληψη και να γνωρίζουν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα μέσα στα όρια του νόμου, είχε δηλώσει σε συνέντευξη με τον Chris Anderson κατά τη διάρκεια του TED 2022.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.