Μπορεί ο Internet Explorer να μην ήταν ο πιο δημοφιλής browser, αλλά με τον Edge η Microsoft κατάφερε να προσελκύσει πολλούς χρήστες στο δικό της πρόγραμμα περιήγησης. Η δημοτικότητα του browser αυξήθηκε ακόμη περισσότερο με την ενσωμάτωση του Bing AI. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο browser οδηγείται σε απώλεια χρηστών, λόγω προβλημάτων στην ιδιωτικότητα.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Edge στέλνει το πλήρες URL κάθε ιστοσελίδας που επισκέπτονται οι χρήστες στους server του Bing AI. Αυτή η συμπεριφορά πιθανότατα οφείλεται σε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν δημιουργούς περιεχομένου. Το “follow creators” έκανε ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, με την τελευταία ενημέρωση του Microsoft Edge το χαρακτηριστικό έπαψε να λειτουργεί σωστά, ενώ είναι ενεργό από προεπιλογή.

Χρήστης εντόπισε ένα API που δίνει πρόσβαση στον Edge στα πλήρη URL των ιστοσελίδων που επισκέπτονται οι χρήστες. Αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη, διότι υπό κανονικές συνθήκες, το Bing λαμβάνει απλά ειδοποιήσεις ότι ο κάθε χρήστης επισκέπτεται συγκεκριμένους ιστότοπους που ανήκουν σε δημιουργούς περιεχομένου τους οποίους ακολουθεί.

Η Microsoft γνωρίζει για το σφάλμα που έχει προκύψει στο “follow creators” του Edge και έχει ξεκινήσει έρευνα για να δει που οφείλεται. Η εταιρεία υπόσχεται να διορθώσει το πρόβλημα, όπως και κάθε άλλο σφάλμα που προκύπτει με το πρόγραμμα περιήγησης της. Από εκεί και πέρα, όσοι αγαπούν την ιδιωτικότητα τους, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούν κάποιον άλλο browser, μέχρι η Microsoft να κυκλοφορήσει κάποιο fix.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.