Η εποχή των solid-state drives (SSD) των 200TB φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών, με έναν διάδοχο του μεγαλύτερου SSD στον κόσμο να έχει επιβεβαιωθεί ότι βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Ο ExaDrive 100TB της Nimbus Data έγινε ο μεγαλύτερος SSD στον κόσμο όταν κυκλοφόρησε πριν από δύο και πλέον χρόνια. Ωστόσο, αυτό το ρεκόρ θα ανήκει σύντομα στον διάδοχό του, καθώς μπορεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nimbus, Thomas Isakovich, είπε στο TechRadar ότι εργάζονται εντατικά σε έναν SSD 200TB. Εκτός από το προφανές άλμα στον αποθηκευτικό χώρο, ο Isakovich δήλωσε ότι το προϊόν θα προσφέρει βελτιώσεις τόσο στις επιδόσεις όσο και στην ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τον προκάτοχο του, τον SSD των 100TB.

Ο Isakovich αναμένει ότι η Nimbus θα έχει έτοιμο τον SSD επόμενης γενιάς μέσα στο 2022. Όμως, εκτός εάν το σύστημά σας είναι κάποιου τύπου υπερυπολογιστής, οι κανονικοί υπολογιστές δεν θα μπορούν να εγκαταστήσουν αυτούς τους SSD, γιατί έχουν σχεδιαστεί κυρίως για τον επιχειρηματικό χώρο, και δομές όπως κέντρα δεδομένων.

Ο ExaDrive 100TB είναι 3.5 ιντσών, αλλά ο Isakovich δεν επιβεβαίωσε ο νέος δίσκος της Nimbus, αυτός των 200TB θα έχει τις ίδιες διαστάσεις. Κατά τα άλλα, όταν φαινομενικά ο Isakovich δεν σχολίασε οτιδήποτε όταν ερωτήθηκε σχετικά με εάν η μονάδα δίσκου 200TB – που έρχεται με διεπαφή SATA ή SAS – θα αναπτυχθεί με το TLC/QLC NAND.

Η μονάδες 2.5 ιντσών είναι συνήθως η πιο δημοφιλής επιλογή για τους κατασκευαστές, αλλά δεν είναι πιθανό η Nimbus να αποφασίσει να υιοθετήσει αυτόν τον σχεδιασμό για τον επερχόμενο SSD. Οι ExaDrive SSD δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό για να αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μονάδες σκληρού δίσκου που χρησιμοποιούνται από τα κέντρα δεδομένων, γεγονός που υποδεικνύει ότι η εταιρεία θα επιμείνει στις 3.5 ίντσες.

Όπως είναι λογικό, η τιμολόγηση ήταν ένας άλλος τομέας που δεν συζητήθηκε. Ωστόσο, αν κρίνουμε από την τιμή των 40.000 δολαρίων του ExaDrive των 100TB, τότε και ο διάδοχος του – ο ExaDrive 200TB της Nimbus, θα κοστίζει αναπόφευκτα μια μικρή περιουσία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.