Ο Mark Zuckerberg δοκίμασε επιτέλους το Apple Vision Pro και από ότι φαίνεται δεν του άρεσε ιδιαίτερα. Θεωρεί πως το Meta Quest 3 είναι αρκετά καλύτερο. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί είδηση, δεν θα έλεγε ποτέ πως έχει χειρότερο προϊόν, όμως τα σχόλιά του έχουν βάση.

Αν θέλετε να ακούσετε τον Zuckerberg να σχολιάζει το Vision Pro, δείτε το βίντεο παρακάτω στο Instagram, το οποίο έχει τραβηχτεί μάλιστα με το Meta Quest 3.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Σε περίπτωση που δεν ψήνεστε να τον ακούσετε, θα σας πούμε εμείς τι είπε. Ξεκίνησε από τα βασικά. Το Meta Quest είναι 7 φορές φθηνότερο από το Vision Pro, αφού η τιμή του είναι στα $500 μόνο, σε αντίθεση με τα $3500 της συσκευής τη Apple. Όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς θεωρεί το Vision Pro καλύτερο προϊόν, τελεία και παύλα. Στο σύνολό του είναι καλύτερο σε όσα κάνουν οι χρήστες, ανέφερε.

Αναφέρει πως το Quest 3 είναι πιο άνετο, καθώς είναι πιο ελαφρύ, ενώ δεν χρειάζεται να κρέμονται καλώδια όταν κινείσαι μέσα στον χώρο. Το οπτικό πεδίο επίσης είναι αρκετά μεγαλύτερο, ενώ οι οθόνη είναι φωτεινότερη. Αυτές φαίνεται να είναι έγκυρες παρατηρήσεις, αφού έχουμε δει αρκετούς χρήστες να επιστρέφουν τα Vision Pro τους στην Apple, καθώς τους προκαλούν ζαλάδες και πονοκέφαλο, λόγω του βάρους και της οθόνης, που έχει πολύ motion blur.

Αρκετοί φανατικοί τις Apple επιστρέφουν τα Vision Pro τους

Σε αυτό πάτησε και ο Zuckerberg, αναφέροντας πως η οθόνη του Quest 3 αν και έχει λίγο χαμηλότερη ανάλυση, στο σύνολο έχει μεγαλύτερή ευκρίνεια, καθώς δεν έχει motion blur. Ο Mark θεωρεί πως το motion tracking της Meta είναι πολύ καλύτερο, ενώ αναγνωρίζει πως η αναγνώριση ματιών της Apple είναι ένα ωραίο χαρακτηριστικό, που η Meta θα το επαναφέρει στο Meta Quest Pro στο μέλλον.

Στο τέλος αρχίζει να τρολάρει του Apple Fanboys λέγοντας πως το XR Space της Meta είναι Open Source. Η Meta θα ακολουθήσει το ανοιχτό μοντέλο, όπως έκανε και η Microsoft με τα Windows, όταν βρισκόταν σε πόλεμο με την Apple. Η τελευταία συνεχίζει να υποστηρίζει το κλειστό μοντέλο του οικοσυστήματος. Είναι περιττό να πούμε ποιο μοντέλο θεωρεί ο Zuckerberg πως θα κερδίσει την μάχη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.