Skip to content

Ο λόγος που το τηλέφωνο χτυπάει μόλις μια φορά!

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
μπλόκο spam κλήσεις Android

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί εκθετικά τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στη χώρα μας, με αναπάντητες κλήσεις από χώρες του εξωτερικού. Υπάρχουν, δηλαδή, περιπτώσεις όπου το τηλέφωνο μπορεί να χτυπάει μόλις μια φορά, και σίγουρα θα έχεις λάβει έστω και μια τέτοια κλήση.

Πρόκειται για κακόβουλες απάτης. Αυτές εμφανίζονται στην αναγνώριση κλήσεων του κινητού ή του σταθερού μας με διάφορα προθέματα. Για παράδειγμα +44, + 216, +381, +48.

H Εθνική παρουσιάζει ένα νέο είδος λογαριασμού!

Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι, ακόμη και αν μια κλήση φαίνεται να προέρχεται από μια συγκεκριμένη χώρα, το γεγονός είναι ότι ο διαδικτυακός εγκληματίας μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Με τη χρήση άκρως εξελιγμένων αυτοματοποιημένων συστημάτων, προβαίνουν στη διενέργεια εκατομμυρίων κλσεων σε τυχαίους αριθμούς.

απεριόριστο internet χωρίς συμβόλαιο

Ο λόγος που το τηλέφωνο χτυπά μόλις μια φορά!

Μία από τις πιο συχνές απάτες είναι οι κλήσεις κατά τις οποίες οι διαδικτυακοί εγκληματίες καλούν και αφήνουν το τηλέφωνο να χτυπήσει μόνο μία φορά, ελπίζοντας ότι ο συνδρομητής θα καλέσει από περιέργεια τον αριθμό που βλέπει στην οθόνη του. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η κλήση αυτή συνδέεται με έναν αριθμό υψηλής χρέωσης, μέσω του οποίου οι διαδικτυακοί εκμεταλλευτές αποκτούν μεγάλο οικονομικό κέρδος. Σημαντικό ρόλο εδώ παίζει η διάρκεια της κλήσης, που όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο αυξάνεται και η χρέωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΤΤ σε δελτίο τύπου που είχε δημοσιεύσει με ημερομηνία 18/12/205 ανεφερόταν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση μιας μορφής απάτης του cli spoofing.

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.