Σωρεία καταγγελιών έχουν έρθει στην ιστοσελίδα μας από ανθρώπους που την έχουν πατήσει με το maq_trikalla. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει.  Το maq_trikala (με ένα l) είναι ο ηλεκτρονικός λογαριασμός στο Instagram, του ηλεκτρονικού καταστήματος που διατηρεί η κ. Νταβαντζίκου Μαρία με το maq.gr με προϊόντα για το γυναικείο φύλο. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Ωστόσο όμως όπως θα διαπιστώσει κανείς υπάρχει και το maq_trikalla που έχει αγοραστά likes και followers και το οποίο στο λογαριασμό του στο instagram κατευθύνει τους χρήστες προς μια ψεύτικη σελίδα που αποτελεί φθηνή αντιγραφή του maq.gr και τρέχει διαγωνισμό με δήθεν δώρα για το γυναικείο φύλο. Η απάτη είναι ότι ζητάει αριθμούς κινητού τηλεφώνου δήθεν για να κερδίσεις, με τη χρέωση στο λογαριασμό ή στην κάρτα του κινητού να αγγίζει τα 25 ευρώ περίπου.

Δυστυχώς, όπως μας έχει ενημερώσει η κ. Νταβαντζίκου, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν μπορεί να κάνει τίποτα αυτή τη στιγμή. Χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για τη ζημιά που προκαλείται σε ένα νόμιμο ηλεκτρονικό κατάστημα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα σε τόσο δύσκολες οικονομικά περιόδους. Χρησιμοποιεί το όνομα της ιδιοκτήτριας του καταστήματος, χωρίς η ίδια να μπορεί να κάνει κάτι, με τη ζημιά του brand της να είναι τεράστια. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Φυσικά οι όροι της υπηρεσίας είναι πολύ χαμηλά στην σελίδα και δεν φαίνονται καθαρά. Η εταιρία της υπηρεσίας είναι η Mobivas Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, όμως η μητρική εταιρία είναι στην Ολλανδία, κάτι που κάνει πολύ δύσκολο να κινηθεί κανείς νομικά, όπως και πολύ ακριβό. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αντίστοιχες απάτες, καθώς δεν υπάρχει καμία προστασία στην χώρα μας. Σε αυτή την περίπτωση όμως, εκτός από την αραχτή από τους ανυποψίαστους χρήστες, γίνεται και μεγάλη βλάβη στην πραγματική επιχείρηση.

Εμάς πραγματικά μας σόκαρε το γεγονός πως η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος δεν έκανε απολύτως τίποτα, αφού έχουμε ξεκάθαρη πλαστοπροσωπία και ένα σωρό ακόμα παραβιάσεις του νόμου, πέρα από την απάτη.

Εμείς σας συμβουλεύουμε να είστε προσεκτικοί. Καμία σοβαρή επιχείρηση δεν θα σας ζητήσει να μπείτε σε διαγωνισμό κάνοντας εγγραφή μέσω διαδικτύου σε υπηρεσίες. Η προσοχή στις λεπτομέρειες θα σας γλυτώσουν την ταλαιπωρία, αλλά και τα χρήματά σας.

Ο αληθινός λογαριασμός: maq_trikala

Ο ψεύτικος λογαριασμός – απάτη: maq_trikalla

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.