Όπως και οι παγκόσμιες τάσεις των αποστολών smartphone, η Ευρώπη κατέγραψε επίσης μείωση των αποστολών το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Counterpoint Research για την υπηρεσία Market Monitor Service, οι αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 11% ανά έτος το τρίτο τρίμηνο του 2023. Μεγάλοι κατασκευαστές όπως η Samsung και η Apple κατέγραψαν το χειρότερο τρίμηνο τους μετά το 2011 και το 2014, αντίστοιχα.

smartphone Ευρώπη πωλήσεις

Σύμφωνα με την έκθεση, η ζήτηση στην αγορά της Δυτικής Ευρώπης μειώθηκε κατά 8% και η Ανατολική Ευρώπη υποχώρησε περαιτέρω κατά 15%. Οι συνεχιζόμενες οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις στην περιοχή είναι οι πρωταρχικοί λόγοι για τις υποτονικές πωλήσεις. Εν μέσω της πτώσης, η Samsung διατήρησε την πρωτεύουσα θέση της με μερίδιο αγοράς 32%, η Apple είναι δεύτερη με 24%, ενώ η Realme συγκέντρωσε μερίδιο αγοράς 22%. Η HONOR άνοδο ανά έτος κατά 8% με μερίδιο αγοράς 4%.

Μιλώντας για τα στατιστικά στοιχεία, ο αναλυτής έρευνας Harshit Rastogi δήλωσε: “Το τρίτο τρίμηνο του 2023 είδε τις χαμηλότερες αποστολές smartphone τρίτου τριμήνου από το 2011. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές κατάφεραν να εδραιωθούν στην αγορά, όπως τα εμπορικά σήματα της Transsion TECNO και Infinix (ιδιαίτερα στη Ρωσία), ενώ η HONOR τα πάει καλά στη Δυτική Ευρώπη. Ακόμη και καθώς τα μερίδια αγοράς των κορυφαίων παικτών παραμένουν τα ίδια, οι κινεζικοί OEM αλλάζουν θέσεις μεταξύ τους”.

Συμφωνεί με την Apple για το sideload, ο CEO της Google, αποτρέπει τους χρήστες του Android

Η Samsung διατήρησε τη θέση της με καλή ζήτηση για τα foldable της στην περιοχή. Εντωμεταξύ, η Apple θα δει αύξηση στις πωλήσεις αυτό το τρίμηνο με τη σειρά iPhone 15. Η Xiaomi αντιμετωπίζει αντιδράσεις από ορισμένες χώρες της Δυτικής Ευρώπης λόγω της παρουσίας της στη ρωσική αγορά. Το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε κατά 13%. Η Oppo χάνει επίσης έδαφος στην περιοχή της Ευρώπης λόγω κάποιων προβλημάτων. Παραδόξως, η HONOR, η TECNO και η Infinix κατέγραψαν εξαιρετική ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Σχολιάζοντας τα νέα στατιστικά στοιχεία, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Jan Stryjak δήλωσε: “Αν και η αγορά συνέχισε να μειώνεται, σημαντικές εκδόσεις όπως η σειρά iPhone 15 και τα αναδιπλούμενα κινητά πέμπτης γενιάς της Samsung μετρίασαν την πτώση. Ο ρυθμός της πτώσης επιβραδύνεται και, ενώ δεν προεξοφλούμε ακόμη την επιστροφή στην ανάπτυξη, είμαστε αισιόδοξοι για ένα ισχυρό τέλος του έτους στο τέταρτο τρίμηνο. Οι οικονομικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι δύσκολες, ωστόσο, και οι άνθρωποι κρατούν τις συσκευές τους για περισσότερο χρόνο από ποτέ. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι η αγορά θα παραμείνει υποτονική για το προσεχές μέλλον”.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.