Ο Κόκκινος Πλανήτης, ο Άρης θα εξαφανιστεί, μια διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει το Σάββατο (18 Νοεμβρίου). Στην πραγματικότητα είναι το αποτέλεσμα του περάσματος του Άρη στην αντίθετη πλευρά του ήλιου από τη Γη κατά τη διάρκεια ενός γεγονότος που οι αστρονόμοι ονομάζουν ηλιακή σύνοδο.

Ο Άρης θα απέχει από τον ήλιο μόλις λιγότερο από μία μοίρα καθώς πλησιάζει το άστρο. Ο Κόκκινος Πλανήτης θα είναι μη παρατηρήσιμος για αρκετές εβδομάδες, λόγω της λάμψης του άστρου μας. Κατά τη διάρκεια της ηλιακής συνόδου, ενός γεγονότος που η Γη και ο Άρης βιώνουν κάθε δύο γήινα χρόνια, οι δύο πλανήτες θα βρίσκονται επίσης στη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Ο Άρης και η Γη απέχουν συνήθως κατά μέσο όρο περίπου 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της ηλιακής συνόδου η Γη και ο Άρης θα απέχουν μεταξύ τους  235 εκατομμύρια μίλια.

Κατά τη διάρκεια της ηλιακής συνόδου, οι ελεγκτές αποστολών των διαστημικών υπηρεσιών στη Γη θα χάσουν την επαφή με τις ρομποτικές αποστολές στον Άρη. Τα Rovers θα ακινητοποιηθούν, το Ingenuity θα καθηλωθεί και τα διαστημόπλοια δεν θα μεταδίδουν δεδομένα στη Γη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.