Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει άτομα να πιστεύουν πως η Γη είναι επίπεδη και πως από πάνω μας έχουμε έναν τεράστιο θόλο, σα να είμαστε το κατοικίδιο ιγουάνα κάποιου σε γυάλα. Προφανώς αυτοί οι ισχυρισμοί εν έτη 2024 είναι ανόητοι και χωρίς καμία επιστημονική βάση, πόσο μάλλον όταν ο άνθρωπος έχει ταξιδέψει έξω από τον πλανήτη μας. Ο καθηγητής Brian Cox, ένας από τους πιο λαμπρούς επιστήμονες αυτή τη στιγμή και διάσημος εκπρόσωπος της εκλαϊκευμένης επιστήμης, ώστε να γίνεται κατανοητή ακόμα και από όσους δεν έχουν προχωρημένες γνώσεις φυσικής και επιστήμης. Ο Brian Cox λοιπόν, απάντησε σε ερωτήματα για την θεωρία πως η Γη είναι επίπεδη.

Στο αντιπέρα στρατόπεδο έχουμε άτομα όπως ο πυγμάχος Carl Froch, που δηλώνει 100% σίγουρος πως η Γη είναι επίπεδη, ισχυριζόμενος πως οι εκατομμύρια φωτογραφίες που δείχνουν την καμπυλότητα της Γης είναι όλες ψέματα. Μάλλονo Froch έχει τόσες γνώσεις φυσικής και τόσο καλή κριτική σκέψη, όσο καλός στην πυγμαχία ήταν το Stephen Hawking.

O Brian Cox έβαλε τέλος στις ανοησίες για την επίπεδη Γη, όταν τον ρώτησαν σχετικά με το θέμα.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση για να πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος. Κανείς στην ανθρώπινη ιστορία, από όσο ξέρω, δεν έχει σκεφτεί ότι ο κόσμος ήταν επίπεδος».

«Οι αρχαίοι Έλληνες μέτρησαν την ακτίνα και την περίμετρο της Γης. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν λόγο για τον οποίο κάποιος θα πίστευε ότι ο κόσμος είναι επίπεδος», πρόσθεσε.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς ο καθηγητής Brian Cox είχε περισσότερα να πει για το θέμα και όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη δεν είναι επίπεδη.

Επίπεδη Γη Cox
Πως δεν είναι σίγουρα η Γη. Φαντάζεστε οι θάλασσες να χύνονται στο διάστημα;

«Τι λέτε για το γεγονός ότι έχουμε τραβήξει φωτογραφίες; Δεν έχω λόγια, πραγματικά. είναι ίσως η πιο ανόητη πρόταση που θα μπορούσε να κάνει ένας σκεπτόμενος άνθρωπος» τόνισε.

Σπάνιο γιγάντιο καλαμάρι βαθέων υδάτων εμφανίστηκε σε βίντεο

Θα έπρεπε περισσότερα μέσα να καλούν σοβαρούς και έγκυρους επιστήμονες για να μπορούν να επικοινωνούν την επιστήμη, βοηθώντας το κοινό να αποκτήσει κριτική σκέψη, αντί για τσαρλατάνους και ανθυποστάρς. Έκαστος στο είδος του άλλωστε. Προσωπικά θα προτιμούσα τηλεοπτικές εκπομπές για την επιστήμη, αντί για κουτσομπολιά και νέα για τις σχέσεις ατόμων που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία, ώστε να ασχολούμαστε μαζί τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.