Σε μια πρόσφατη ομιλία του, ο Ιδρυτής της HUAWEI, Ren Zhengfei, δήλωσε Apple fan. Εκείνη τη στιγμή μιλούσε για την εταιρεία κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς συλλογικού διαγωνισμού προγραμματισμού που χρηματοδοτήθηκε από την Huawei και κατάφερε να αφήσει με ανοιχτό το στόμα όλους τους παρευρισκόμενους.

Δεν είναι μόνο πως είναι ο ιδρυτής της HUAWEI, αλλά και ο τωρινός εν ενεργεία CEO της εταιρίας, που έχει σαν βασικό ανταγωνιστή αυτή τη στιγμή την Apple. Αυτή η δήλωση δεν είναι κάτι που ακούμε συχνά από ανταγωνιστές της Apple.

Στο σύνολο της ομιλίας τους, μιλούσε με πολύ θετικά λόγια για την Apple. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Συχνά διερευνούμε γιατί τα προϊόντα της Apple είναι τόσο καλά και μπορούμε επίσης να δούμε το χάσμα μεταξύ μας και της Apple» και συνέχισε «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έναν δάσκαλο που μας δίνει την ευκαιρία να μαθαίνουμε και να συγκρίνουμε. Υπό αυτή την έννοια, δεν θα ήταν υπερβολή να με αποκαλούν φαν της Apple».

Δεν γίνεται λοιπόν μια τόσο σπάνια δήλωση ευγενούς άμιλλας να μείνει ασχολίαστη. Τι μόνο σίγουρο είναι πως είναι όμορφο να υπάρχει αυτό το κλίμα ανάμεσα στις εταιρίες.

Ειδικά με όσα έχουν συμβεί στην HUAWEI, κάνει μεγαλύτερη έκπληξη μια τέτοια δήλωση. Η εταιρία ήταν μια ανάσα από το να γίνει η Νο1 εταιρία κινητής τηλεφωνίας, μέχρι που ήρθε το ban από τις ΗΠΑ και της έκοψε την φόρα απότομα.

Η εταιρία δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, αλλά ούτε και σε προμηθευτές που χρησιμοποιούν αμερικάνικη τεχνολογία.

Μετά από αυτό το άδικο ban της εταιρίας, η HUAWEI προσπαθεί να βρει τα πατήματά της για να μπει πάλι σε ανοδική πορεία και φαίνεται πως δεν το βάζει κάτω, καθώς κυκλοφορεί και πάλι συσκευή με 5G, το Mate 60 Pro, που έχει στο εσωτερικό του τον Kirin 9000s, της ίδιας της HUAWEI.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.