Ο Google Chrome για Android δεν προσφέρει πολλές επιλογές προσβασιμότητας, αλλά φαίνεται ότι το πρόγραμμα περιήγησης μόλις απέκτησε ένα βασικό χαρακτηριστικό. Το 9to5Google εντόπισε μια νέα επιλογή “ακρόαση αυτής της σελίδας” στο Chrome για Android και εμείς βλέπουμε πράγματι τη λειτουργία στην έκδοση 126.0.6478.71.

Πατώντας το κουμπί από το μενού στον Google Chrome ξεκινάει η αναπαραγωγή κειμένου σε ομιλία (TTS) της τρέχουσας σελίδας. Το πραγματικό widget αναπαραγωγής είναι πλήρως εξοπλισμένο, προσφέροντας χειριστήρια αναπαραγωγής/παύσης, κουμπιά για να μεταπηδήσετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, timeline, και ρυθμίσεις ταχύτητας αναπαραγωγής. Ο Chrome επισημαίνει επίσης από προεπιλογή το προφορικό τμήμα του κειμένου στο άρθρο, αν και αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί.

Η επιλογή “ακρόαση αυτής της σελίδας” προσφέρει επίσης 10 επιλογές φωνής στα αγγλικά, καλύπτοντας προφορές για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία και την Αυστραλία. Η Google επιβεβαίωσε σε μια σελίδα υποστήριξης ότι υποστηρίζονται και άλλες γλώσσες, δηλαδή Αραβικά, Μπενγκάλι, Κινέζικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Χίντι, Ινδονησιακά, Ιαπωνικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στον Google Chrome για υπολογιστές ακόμη, ενώ ο Microsoft Edge προσφέρει τη λειτουργία TTS εδώ και λίγο καιρό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.