Πολύ σύντομα ο Google Chrome θα αρχίσει να χρησιμοποιεί περισσότερη RAM, δεδομένου βέβαια, ότι θα μπορεί να χρησιμοποιήσει περισσότερη RAM στο σύστημά σας. Και ο λόγος; Δεν είναι άλλος, από το νέο Site Isolation feature που συναντάμε στον Chrome 67 για την προστασία έναντι του Spectre.

Σε περίπτωση που δεν θυμάστε, το Spectre αποτελεί μια πολύ σοβαρή ευπάθεια στους επεξεργαστές, που στο χειρότερο σενάριο, ο κώδικας JavaScript που τρέχει στον web browser από ένα κακόβουλο ή χακαρισμένο site θα μπορούσε να διαβάσει τη μνήμη και να υποκλέψει το password.

Για να διορθώσει το πρόβλημα αυτό, ο Chrome 67 προσθέτει ένα νέο security feature το οποίο αποκαλείται Site Isolation. Αυτό με απλά λόγια, σημαίνει ότι θα υπάρχει ένα chrome.exe process για το techmaniacs.gr και ένα άλλο chrome.exe process για το google.com. Διαχωρίζοντας δηλαδή τις διεργασίες, ο Chrome αποτρέπει την ανάγνωση της μνήμης, ενσωματώνοντας έτσι την απαραίτητη προστασία έναντι του Spectre. Να σημειωθεί, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε σημαντικά αυξημένη κατανάλωση μνήμης.

Για να ελέγξεις αν το feature είναι ενεργοποιημένο, θα πρέπει να πληκτρολογήσεις στον browser σου chrome://flags#enable-site-per-process και έπειτα να το ενεργοποιήσεις ή απενεργοποιήσεις ανάλογα με τις επιθυμίες σου. Στη πραγματικότητα όμως, η ακριβώς από κάτω ρύθμιση, “Site isolation trial opt-out” είναι αυτή που ελέγχει το feature. Αυτή τη στιγμή, η Google έχει ενεργοποιήσει το Site isolation σχεδόν για όλους επομένως θα πρέπει να θέσεις την ρύθμιση “trial opt-out” σε “Opt-out”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.