Η Google προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλεια του browser της και προσθέτει συνέχεια διάφορες μεθόδους πιστοποίησης και ταυτοποίησης. Πριν πολύ καιρό, είχε γίνει γνωστό ότι ο Google Chrome θα υποστηρίζει το “Windows Hello” για την πραγματοποίηση πληρωμών από υπολογιστές που τρέχουν Windows 10.

Τώρα, εμφανίστηκε στον Google Chrome ένα νέο flag με το όνομα “Allow using platform authenticators to retrieve server cards” που όταν είναι ενεργοποιημένο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί “platform authenticator” για την επιβεβαίωση καρτών στο Google Pay.

Google Chrome biometric card auth

Σε αντίθεση με το “Windows Hello”, το νέο χαρακτηριστικό είναι συμβατό με σχεδόν κάθε λειτουργικό σύστημα – Windows, MacOS, Linux, Chrome OS, Android – και επιτρέπει την πιστοποίηση καρτών μέσω αναγνώρισης προσώπου ή δακτυλικού αποτυπώματος, αντί της πληκτρολόγησης του CVC.

Όταν το flag είναι ενεργοποιημένο, στις ρυθμίσεις του Google Chrome εμφανίζεται μία επιλογή, στις μεθόδους πληρωμής, που ονομάζεται “Screen lock”. Αν ο χρήστης την ενεργοποιήσει, την επόμενη φορά που θα δει το παράθυρο εισαγωγής του CVC μπορεί να επιλέξει το “Use screen lock to confirm cards from now on.” – μετά από αυτό το βήμα δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να γράψει το CVC, μπορεί απλά να χρησιμοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα ή κάποια άλλη βιομετρική μέθοδο ταυτοποίησης.

Google Chrome biometric card auth

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.