Ο Chrome είναι γνωστό ότι διψάει για μνήμη RAM και η Google προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με δεκανίκια. Όπως και να έχει, το να γνωρίζεις τουλάχιστον τι ακριβώς τρώει τη RAM του υπολογιστή σου, έστω όσον αφορά τον browser του κολοσσού της αναζήτησης, είναι σημαντικό.

Στα νεότερα, φαίνεται ότι η Google δοκιμάζει την προβολή της κατανάλωσης μνήμης RAM σε κάθε καρτέλα χωριστά. Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στο κανάλι Canary και αν όλα πάνε καλά θα κυκλοφορήσει στη stable έκδοση κάποια στιγμή μέσα στο 2024.

Η χρήση του είναι πολύ απλή, περνάς το ποντίκι πάνω από την καρτέλα και εμφανίζεται το γνωστό πλαίσιο με το όνομα και το URL της σελίδας. Επιπλέον, τώρα, βλέπεις και το “Memory usage” που δίπλα αναφέρει πόση μνήμη RAM καταναλώνει η συγκεκριμένη καρτέλα του Google Chrome.

Google Chrome Μνήμη RAM

Αυτό το στοιχείο αποτελεί μέρος του Memory Saver, το οποίο μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του browser στον τομέα των επιδόσεων. Αν θες να δοκιμάσεις το pop-up για το “Memory usage” πρέπει αρχικά να κατεβάσεις τον Google Chrome Canary.

Μετά, αντέγραψες την διεύθυνση “chrome://flags/”, κάνε τη επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων, και πάτα Enter. Γράψε ή κάνε αντιγραφή – επικόλληση στην αναζήτηση το Show memory usage in hovercards” και διάλεξε το “Enable”. Τέλος, πάτα το “Relaunch” και είσαι έτοιμος.

Google Chrome Μνήμη RAM

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.