Μια νέα λειτουργία του Google Assistant θα βοηθήσει πολύ στην προστασία του απορρήτου των χρηστών. Ο ψηφιακός βοηθός είναι πλέον σε θέση να βοηθήσει τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής που μπορεί να έχουν κλαπεί ή διαρρεύσει λόγω παραβίασης δεδομένων.

Η Google ανακοίνωσε πέρυσι ότι ο Chrome για Android θα συνεργαστεί με τον Assistant για να βοηθήσει τους χρήστες να αλλάξουν τους παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα επρόκειτο να κυκλοφορήσει σταδιακά και φαίνεται ότι τώρα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες.

Πώς λειτουργεί. Όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο με κωδικό πρόσβασης που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, θα σας ζητηθεί αυτόματα να τον αλλάξετε. Απλώς πατήστε το κουμπί «Αυτόματη αλλαγή» που έχει το λογότυπο του βοηθού και θα μεταφερθείτε απευθείας στη σελίδα από όπου μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό. Μετά, γράφετε έναν δικό σας κωδικό ή δημιουργείτε έναν με τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του Chrome.

Αυτή η δυνατότητα δεν λειτουργεί σε όλους τους ιστότοπους, αυτήν τη στιγμή. Η Google θα παράσχει σύντομα τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι ιστότοποι για να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία του Google Assistant. Οπότε, σταδιακά θα αυξηθεί το πλήθος των sites που προσφέρουν αλλαγή κωδικών με τη συνδρομή του βοηθού της Google.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.