Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας είχε τη γνωστή κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε με τη Huawei. Με τα καλύτερα, ίσως, τηλέφωνα της αγοράς να μην έχουν πρόσβαση στο Google Play και γενικώς στα Google Mobile Services.

HMS Core

Κάτι τέτοιο ανάγκασε την Huawei να αντικαταστήσει αρχικά την αδειοδοτημένη από την Google έκδοση του Android με την open source version και πλέον αρχίζει η μετάβαση στο δικό της Harmony OS. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τη σειρά Huawei P50 να είναι τα πρώτα smartphones που θα τρέξουν το Harmony OS.

Η όλη αυτή κατάσταση έχει προκαλέσει έναν διάχυτο φόβο σε πολλούς κατασκευαστές της Κίνας. Φοβούνται μην γίνουν η επόμενη Huawei και καταλήξουν σε μια παρόμοια κατάσταση. Όπως η Xiaomi για παράδειγμα, η οποία άρχισε και αυτή να εισέρχεται σε μια τέτοια κατάσταση, με τις ΗΠΑ να απαγορεύουν τις επενδύσεις σε αυτή, αν και τελικά η απόφαση ανακλήθηκε. Και αυτός είναι ο λόγος, που πολλοί κατασκευαστές προσπαθούν να αντικαταστήσουν το Αμερικανικό software σε περίπτωση που βρεθούν στη μαύρη λίστα.

Σύμφωνα με ένα μέλος του προσωπικού της Huawei, τoν Akiba Ziluo, ο κινεζικός κατασκευαστής η Meizu θα διαθέσει το πρώτο handset της με υποστήριξη για τα HMS Core της Huawei και με τα Huawei Mobile Services. Σύμφωνα με την Huawei, με τα HMS ανοίγονται πλήθος δυνατότητων, γρήγορη ανάπτυξη του κατασκευαστή που θα τα επιλέξει και πρόσβαση σε ένα οικοσύστημα πλούσιο σε εφαρμογές και χαρακτηριστικά που συνεχώς βελτιώνεται και μεγαλώνει.

Για πρώτη φορά η pixel shift τεχνολογία στα smartphones: Τα πρώτα smartphones που θα την διαθέτουν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.