Το περασμένο καλοκαίρι, η Samsung και η AMD ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για τη δημιουργία Exynos chip με την αρχιτεκτονική RDNA (αναμένεται ο Exynos 2200). Στις αρχές του 2021, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια έλεγε ότι η ανάπτυξη προχωρά σταθερά και είναι επιτυχής.

Η AMD υπενθύμισε πρόσφατα την κοινή πορεία των δύο εταιρειών και ανακοίνωσε ότι το κορυφαίο chip επόμενης γενιάς με γραφικά RDNA 2 θα ανακοινωθεί αργότερα φέτος. Περιμένουμε ότι το ίδιο chip θα χρησιμοποιηθεί και στον Exynos 2200 τον οποίο αναμένεται να δούμε στα flagships της σειράς Galaxy S22.

Σύμφωνα με φήμες, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν το νέο SoC χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας LPE 4 νανομέτρων και από άποψη της απόδοσης σε επίπεδο γραφικών θα ξεπεράσει τον Snapdragon SM8450 με Adreno 730 που θα είναι ο διάδοχος του Snapdragon 888 με Adreno 660.

Αν κάτι τέτοιο ισχύει ή όχι θα το μάθουμε αργότερα, αλλά τα πρώτα συμπεράσματα μπορούν ήδη να εξαχθούν. Τα αποτελέσματα του Exynos 2200 στο GFXBench φαίνονται πολύ αισιόδοξα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, ο νέος επεξεργαστής της Samsung με GPU της AMD περνάει σε απόδοση γραφικών τον A14 Bionic της Apple. Aν το τσιπ προσφέρει την ίδια ισχύ, τότε μπορούμε να πούμε ότι η Samsung κατάφερε τελικά να δημιουργήσει ένα chipset με ένα αξιοπρεπές υποσύστημα γραφικών που ανταγωνίζεται τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.