Το Anandtech είναι ίσως ένα από τα πιο έγκυρα και πιο αναλυτικά sites όσον αφορά το review επεξεργαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα τελευταία χρόνια έχει επεκταθεί και σε αναλυτικές παρουσιάσεις νέων συσκευών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα στο σημερινό review του iPhone 11, ο νέος Apple A13 είναι πραγματικά ένα τέρας όσον αφορά τις επιδόσεις. Το αναλυτικό review του smartphone δείχνει ότι το νέο chip προσφέρει κατά 20% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Apple A12. Πιο συγκεκριμένα το Anandtech αναφέρει:

Το  sustained performance score έχει βελτιωθεί σημαντικά και φθάνει το 50-60% όταν συγκρίνονται με τα iPhones της προηγούμενης γενιάς. Όπως δείχνουν τα πράγματα, οι ισχυρισμοί της Apple ότι έχει βελτιωθεί η απαγωγή της παραγόμενης θερμότητας, έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Στη πράξη το A13 είναι τόσο γρήγορο, που παρουσιάζει τις διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το επόμενο καλύτερο μη Apple SoC:

Σε γενικές γραμμές, όσον αφορά τις επιδόσεις, το A13 και οι Lightning cores είναι εξαιρετικά γρήγοροι.Στο χώρο του mobile δεν υπάρχει ανταγωνισμός, καθώς το A13 παρουσιάζει τις διπλάσιες επιδόσεις σε σχέση με το επόμενο μη Apple SoC. Δεν αναμένουμε να υπάρχει ανταγωνισμός τουλάχιστον για τα επόμενα δυο τρία χρόνια.

Η Apple ισχυρίζεται πως ο A13 είναι κατά 20% πιο γρήγορος και χρησιμοποιεί κατά 30% λιγότερη ενέργεια. Από την μεριά του το Anandtech σημειώνει ότι αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, καθώς το A13 είτε είναι κατά 20% πιο γρήγορο ή έχει κατά 30% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, δεν μπορεί να συμβαίνει το ίδιο ταυτόχρονα. Αυτό που η Apple δηλαδή λέει, είναι ότι όταν ο επεξεργαστής λειτουργεί προσφέροντας το μέγιστο των επιδόσεων του A12, τότε θα χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια. Στη πράξη, όταν ο επεξεργαστής θα λειτουργεί στο μέγιστο, τότε καταναλώνει λίγο περισσότερη ενέργεια από τον Apple A12. Αυτό δεν προκαλεί προβλήματα, καθώς το thermal management της Apple είναι εξαιρετικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.