Η MediaTek ετοιμάζει τον επόμενο επεξεργαστή της, το Dimensity 9300, που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο. Λίγο πριν την ανακοίνωση το βλέπουμε στο Geekbench και μας δείχνει τα δόντια του με πολύ δυνατά αποτελέσματα! Μέχρι στιγμής φαίνεται να κερδίζει κατά κράτος και τον Snapdragon 8 Gen 3.

Ο Dimensity 9300 που πέρασε από το Geekbench, βρισκόταν σε κάποια άγνωστη συσκευή της Oppo, με κωδικό μοντέλου το PHZ100, που έχει 16GB RAM. Μπορεί να μην έχουμε άλλα δεδομένα για την συσκευή, βλέπουμε όμως τον νέο επεξεργαστή με το ασυνήθιστο setup που έχει κατασκευαστεί.

Οι περασμένες φήμες, ήθελαν τον Dimensity 9300 me 8 πυρήνες συνολικά. Οι 4 πυρήνες θα είναι prime και οι άλλοι 4 θα είναι performance. Απουσιάζουν οι πυρήνες efficiency, που είναι πιο τις πιο απλές διεργασίες, οι οποίοι εξοικονωμούν μπαταρία. Μιλάμε για έναν πυρήνα Cortex-X4 χρονισμένο στα 3,25 GHz, τρεις ακόμη πυρήνες Cortex-X4 χρονισμένους στα 2,85 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 χρονισμένους στα 2,0 GHz. Μαζί βλέπουμε και μια  GPU Immortalis G720 MC12.

Όσον αφορά τα σκορ του Geekbenchg, ο Dimensity 9300 σημείωσε 2.139 στο sinle core και 7.110 στο multicore του Geekbench 6. Για σύγκριση, ο Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy στο Galaxy S24 Ultra, πέτυχε 2.234 και 6.807, αντίστοιχα.

Samsung Galaxy S24 Ultra: Περνάει από το Geekbench με Snapdragon 8 Gen 3

Οι επιδόσεις είναι αρκετά κοντά, με τον Dimensity 9300 να έχει το προβάδισμα στο multi core. Όμως χωρίς efficiency πυρήνες, μένει να δούμε πως τα πηγαίνει και από πλευράς αυτονομίας, που είναι πολύ βασική σε μια συσκευή!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!! ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.