Μια νέα θεωρία έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για το χρόνο. Συγκεκριμένα, επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο χρόνος μπορεί να μην είναι μια θεμελιώδης πτυχή του σύμπαντός μας αλλά μάλλον μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από την κβαντική διεμπλοκή.

Οι ερευνητές Alessandro Coppo και οι συνεργάτες του προτείνουν ότι ο χρόνος προκύπτει από κβαντικές αλληλεπιδράσεις και δεν αποτελεί μια θεμελιώδης πτυχή της πραγματικότητας. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η αντίληψη του χρόνου προκύπτει από τη σύμπλεξη των αντικειμένων με ένα ρολόι αναφοράς.

Κατά συνέπεια, χωρίς αυτή τη διασύνδεση, το σύμπαν θα φαινόταν στατικό και αμετάβλητο σε έναν εξωτερικό παρατηρητή. Η ιδέα αυτή αμφισβητεί τις παραδοσιακές απόψεις που διαμορφώνονται από τη γενική σχετικότητα, όπου ο χρόνος είναι συνυφασμένος με τον ιστό του χώρου και επηρεάζεται από τη βαρύτητα.

ΔΕΗ: Σημαντική ενημέρωση για αλλαγή στους λογαριασμούς που εκδίδονται – Απαιτείται κινητό!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο χρόνος είναι μονάδα μέτρησης της δράσεως και της αντιδράσεως της ύλης, ότι έχει σχέση με την ύλη δεν αμφισβητείται αυτή είναι οι νόμοι της ύλης και είναι απαράβατη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.