Η Google είχε ανακοινώσει πριν καιρό το Core Web Vitals ένα σύστημα μέτρησης για τη δημιουργία γρήγορων sites. Το σύστημα αυτό βοηθάει κυρίως στην κατάταξη των σελίδων στα αποτελέσματα του Google Search. Όμως, ο Chrome θα χρησιμοποιεί τις μετρήσεις του συστήματος για να χαρακτηρίζει τις ιστοσελίδες ως γρήγορες ή ως υψηλής ποιότητας.

Προς το παρόν τα labels αυτά είναι διαθέσιμα στην έκδοση 85 του Chrome για Android. Όταν πατάς παρατεταμένα σε ένα link εμφανίζεται το γνωστό μενού που επιτρέπει να ανοίξεις τη σελίδα σε νέα καρτέλα, και τα λοιπά. Στο ίδιο μενού πλέον εμφανίζονται διάφορα labels.

Σε πρώτη φάση, όταν μία σελίδα προσφέρει καλή εμπειρία χρήσης και είναι βελτιστοποιημένη ο browser θα εμφανίζει το “Fast page”. Στο μέλλον θα προστεθούν και άλλες ενδείξεις.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα βοηθήσει όσους έχουν αργές συσκευές ή σύνδεση στο internet να διαλέγουν σελίδες που δεν θα κολλήσουν το τηλέφωνο/tablet τους ή δεν θα κάνουν αιώνες να φορτώσουν.

Επίσης, οι devs και οι web masters θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις ιστοσελίδες τους, ελέγχοντας κατά πόσο οι αλλαγές που πραγματοποιούν έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην εμπειρία του χρήστη.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το χαρακτηριστικό πρέπει να κατεβάσουν τη beta έκδοση του Chrome, να μπουν στο “chrome://flags”, και να ενεργοποιήσουν το “context-menu-performance-info-and-remote-hints-fetching”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.