Ο Chrome στο Android και ο Chrome browser γενικά, ανεξάρτητα από πλατφόρμα, συχνά του ασκείται έντονη κριτική ότι ζητά μεγάλα ποσά μνήμης. Ιδίως, όταν συγκρίνεται με άλλους browsers, ο Chrome καταναλώνει σημαντικούς πόρους. Δυστυχώς, με το νεότερο update στον Chrome για το Android smartphone σου, η κατανάλωση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Και αυτό, γιατί βελτιώνει το χαρακτηριστικό Site Isolation.

Το Site Isolation feature κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει και η ονομασία του. Απομονώνει μια ιστοσελίδα από τις άλλες, έτσι ώστε σε περίπτωση που κάποια έχει επιβλαβή κώδικα ή είναι κακόβουλη, να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί και να επηρεάσει τις άλλες.  Στον Chrome για desktop υπολογιστές, κάτι τέτοιο ήδη λαμβάνει χώρα, ανεξάρτητα από ποια ιστοσελίδα επισκέπτεσαι. Με το Android ωστόσο, κάτι τέτοιο θα στρεσάρει σημαντικά το σύστημα, ιδίως αν μιλάμε για low end Android συσκευές.

Ας πούμε για παράδειγμα, ότι επισκέπτεσαι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα εντός του Chrome browser στη συσκευή σου. Όταν συνδεθείς στον λογαριασμό σου, ο Chrome αυτόματα θα ενεργοποιεί το Site Isolation για να προστατέψει τις ευαίσθητες πληροφορίες από άλλες ιστοσελίδες. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ο Chrome θα θυμάται ότι πρόκειται για μια σελίδα με ευαίσθητα δεδομένα και θα ενεργοποιεί ξανά το Site isolation. Την ίδια στιγμή, μια άλλη σελίδα, με λιγότερο ευαίσθητο περιεχόμενο, θα συνδέεται με άλλα sites του internet.

Η Google αναφέρει ότι η υλοποίηση του επιλεκτικού αυτού Site Isolation θα κάνει τον Chrome να καταναλώνει 3-5% περισσότερη μνήμη και υποστηρίζει ότι εργάζεται σκληρά για το optimization του feature. Το Site Isolation είναι ενεργό για σχεδόν όλες τις Android συσκευές με τουλάχιστον 2GB RAM που τρέχουν τον Chrome 77.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.