Υπάρχουν πολλοί που αφήνουν ανοιχτές αδιανόητα πολλές καρτέλες στους browser στα κινητά τους και η Google φαίνεται ότι αποφάσισε να βάλει έναν διαφορετικό τόνο σε όλο αυτό, με το δικό της πρόγραμμα περιήγησης – τον Chrome.

Το εικονίδιο των καρτελών στον Chrome είναι τετράγωνο και χωράει αποκλειστικά 2 ψηφία. Αν κάποιος – για δικούς του λόγους, αφήσει ανοιχτές πάνω από 99 καρτέλες, ο browser της Google δεν γράφει το νούμερο, αλλά εμφανίζει ένα “:)” ή ένα “:D”.

Έτσι, τα ψηφία μένουν δύο, το εικονίδιο δεν χρειάζεται να αλλάξει μέγεθος, και η Google του λέει με ευγενικό τρόπο ότι το παράκανε. Γιατί να αφήσεις 99+ καρτέλες ανοιχτές; Επιπλέον, το εικονίδιο στο incognito mode είναι αυτό “;)”, τύπου “Τι έχεις αφήσει ανοιχτό πονηρέ/ή;”.

Δοκίμασα να το κάνω σε Android smartphone και iPhone, αφού το reddit μου έβγαλε αυτό το νήμα. Όντως ισχύει. Επιπλέον, κάποιοι αναφέρουν ότι το έχουν παρακάνει λίγο, όπως ένας τύπος που έχει ξεπεράσει τις 500 καρτέλες.

Όπως και να έχει, είναι ένα ακόμα έξυπνο easter egg της Google, στον Chrome, και δημιουργεί έστω για λίγο τη σκέψη: “Μήπως τελικά πρέπει να κλείσεις καμία καρτέλα;” – στην τελική επηρεάζει την απόδοση του browser και, ίσως, της συσκευής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.