Η Google προέβη στο επίσημο λανσάρισμα του Chrome 97, προσφέροντας όχι μόνο τις συνήθεις βελτιώσεις και αναβαθμίσεις, αλλά και πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο έλεγχο των δεδομένων που αποθηκεύουν οι ιστότοποι για τους επισκέπτες τους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις, όπου οι χρήστες μπορούσαν να διαγράψουν μόνο μεμονωμένα cookies ιστότοπων, στο Chrome 97, οι χρήστες αποκτούν καλύτερα εργαλεία προστασίας της ιδιωτικότητας όπως αναφέρει το techradar, με τους χρήστες να μπορούν να διαγράψουν όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει ένας ιστότοπος.

Για να δοκιμάσετε τη νέα λειτουργία, μεταβείτε στο Settings > Security and Privacy > Site Settings > View Permissions and Data Stored Across Sites.

Η Google έχει επίσης βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας του zoom στην έκδοση του browser για κινητά. Στην desktop έκδοση, το πρόγραμμα περιήγησης απομνημονεύει τις ρυθμίσεις zoom για διαφορετικές τοποθεσίες, οπότε αν κάνετε ζουμ σε μια ιστοσελίδα στο 150% και κλείσετε την καρτέλα, την επόμενη φορά που θα πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα, το zoom θα επανέλθει στο 150%. Αυτή η λειτουργία έχει πλέον έρθει και στην Android έκδοση. Για να την ενεργοποιήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το flag που βρίσκεται στο chrome:flags#enable-accessibility-page-zoom.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.