Οι επιστήμονες της NASA μόλις ξεκίνησαν την ανάλυση των θραυσμάτων που έφεραν από τον αστεροειδή Bennu και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το υλικό που περιέχει προέρχεται από έναν αρχαίο ωκεάνιο κόσμο.

bennu

Οι ερευνητές ανακάλυψαν φωσφορική ουσία ανοίγοντας το δοχείο. Το πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο φωσφορικό ορυκτό δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ πριν σε μετεωρίτες. Η χημεία του ορυκτού έχει μια τρομακτική ομοιότητα με εκείνη που βρέθηκε σε ατμούς που εκτοξεύονται κάτω από τον παγωμένο φλοιό του φεγγαριού του Κρόνου, του Εγκέλαδου.

Το φωσφορικό άλας είναι επίσης ένα κρίσιμο δομικό στοιχείο της ζωής, γεγονός που επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο την υπόθεση ότι η ζωή στη Γη πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά από υλικό που άφησαν πίσω τους οι αστεροειδείς.

Οι επιστήμονες λένε ότι ο κόσμος στον οποίο ανήκε κάποτε ο Bennu πιθανότατα είχε ομοιότητες με τον Εγκέλαδο, αλλά είχε περίπου το μισό μέγεθος. Καθώς το ηλιακό σύστημα έπαιρνε μορφή, θα καταστράφηκε από σύγκρουση με άλλο αντικείμενο, σχηματίζοντας χιλιάδες αστεροειδείς.

Η αποστολή OSIRIS-REx είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία που καταφέρνουμε να πάρουμε κομμάτια ενός αστεροειδούς και να τα φέρουμε στη Γη. Ο Bennu αποτελεί το πιο σημαντικό θραύσμα για την ανθρωπότητα καθώς θα αποκαλύψει την προέλευση του ηλιακού μας συστήματος και κατ’ επέκταση και τη δική μας.

Ο πυρήνας της Γης σταμάτησε να περιστρέφεται!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.