Οι επιστήμονες της NASA, εστιάζουν επί του παρόντος τις προσπάθειές τους στον κρατήρα Jezero πλάτους 28 μιλίων, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι το σημείο όπου μια λίμνη ενώθηκε κάποτε με έναν ποταμό, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι συγγραφείς μια νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο Science Advances, αποκάλυψαν ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από το Preservance, είναι πολλά υποσχόμενα για την πιθανή απόδειξη αυτών των θεωριών.

Αν πρόκειται πράγματι για δέλτα, αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι κάποτε υπήρχε νερό στον Άρη, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι ήταν κατοικήσιμος για ζωή. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόταση μέσα στην έρευνα που αναφέρει: Οι αποθέσεις δέλτα στον κρατήρα Jezero περιέχουν ιζηματογενείς καταγραφές πιθανώς κατοικήσιμων συνθηκών στον Άρη.

Μπορούμε να δούμε πλήθος διαφορετικών αποθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν αυτό που βλέπουμε είναι η αρχική τους κατάσταση ή αν βλέπουμε την κατάληξη μιας μακράς γεωλογικής διεργασίες, ανέφερε ο David Paige, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Για να πούμε πώς σχηματίστηκαν αυτά τα πράγματα, πρέπει να δούμε κάτω από την επιφάνεια, συμπληρώνει.

Το Perseverance αναμένεται να δώσει την απάντηση, καθώς είναι σε θέση να χαρτογραφήσει στρώματα εδάφους μέχρι και 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να συλλέξει δείγματα ιζημάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.