Πόσες φορές έχουμε δει σειρές και ταινίες, όπου ο ντετέκτιβ ζητάει να ενισχυθεί μια πλάνο από βίντεο 360p, ώστε ένα φαίνεται το κείμενο στην τσέπη του κακοποιού. Δείτε το βίντεο παρακάτω για να καταλάβετε τι εννοώ.

Μέχρι τώρα γελούσαμε όταν το βλέπαμε στον κινηματογράφο, όμως η Canon θέλει να το πετύχει. Η εταιρία δουλεύει από το 2010 σε αισθητήρες μέχρι και 250MP, όμως τώρα μας δείχνει τι μπορούν να κάνουν. Ο αισθητήρας 120MXS έχει ανάλυση 13,280×9,184 και μπορεί να δείξει απίστευτη λεπτομέρεια όταν ζουμάρουμε στο βίντεο. Έτσι μπορούμε να ζουμάρουμε πολύ στο βίντεο και να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα βίντεο είναι 13K και η αναπαραγωγή γίνεται στα 10fps, ενώ το  output τρέχει στα 90MB/s (ή αλλιώς 9MP ανά καρέ. Ο αισθητήρας είναι ικανός να τραβήξει 60 φορές παραπάνω λεπτομέρεια από έναν 1080p αισθητήρα, με τις εικόνες να έχουν συμπιεστεί πολύ.

Η εταιρία μας έδωσε ένα βίντεο που τραβήχθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου και μας δίνει τις πιθανές χρήσεις ενός τέτοιου αισθητήρα. με τα 120MP μπορεί να ζουμάρει κανείς, ακόμα και σε πρόσωπα στις απέναντι κερκίδες, παίρνοντας πολύ καθαρή εικόνα. Αν η τεχνολογία παντρευτεί με αναγνώριση προσώπου, με ένα πολύ δυνατό υπολογιστή θα μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς ποιο είναι στον χώρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.