Όταν τρέχει η CES τρέχουν και τα τεχνολογικά νέα με γρηγορότερους ρυθμούς. Μιας που βρισκόμαστε στην καρδιά της CES 2021, η Qualcomm ανακοίνωσε τον δεύτερης γενιάς in-display fingerprint sensor που ονομάζει 3D Sonic Gen 2. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οπτικούς αισθητήρες, αυτός της Qualcomm είναι ultrasonic που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να αναγνωρίζει τα τρισδιάστατα χαρακτηριστικά του δακτυλικού αποτυπώματος.

Η πρώτη γενιά χρησιμοποιήθηκε στα Samsung Galaxy Note 10, S20, και Note 20, και η απόδοση του δημιουργούσε πάντα ερωτήματα – κυρίως για το πόσο ασφαλής και γρήγορη είναι – γιατί οι οπτικοί αισθητήρες των κινέζων OEMs, όπως η OnePlus και η Huawei, είναι πιο γρήγοροι και ακριβείς.

Σύμφωνα με την Qualcomm, o 3D Sonic Gen 2 είναι 50% γρηγορότερος και 77% μεγαλύτερος από τον προκάτοχο του. Ειδικά το μέγεθος στην περίπτωση αυτή μετράει. Η πρώτη γενιά ήταν 4 x 9 χιλιοστά και αυτό δημιουργούσε θέματα στο σκανάρισμα. Ο νέος αισθητήρας είναι 8 x 8 χιλιοστά και μπορεί να σκανάρει 1.7x περισσότερα βιομετρικά στοιχεία. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι ο δεύτερης γενιάς αισθητήρας έχει πάχος 0.2 χιλιοστά και αυτό θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να των ενσωματώσουν στα flexible panels των foldable συσκευών.

Η Qualcomm λέει ότι ο αισθητήρας θα κάνει ντεμπούτο νωρίς το 2021, άρα παίζει να τον δούμε και στα Samsung Galaxy S21.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.