Όλοι είδαμε τον ντόρο που ήθελε να προκαλέσει η Nvidia με την ανακοίνωση του νέου Tegra K1 στην CES που μας πέρασε. Ίσως να μην το έκανε όλο αυτό, χωρίς να ήξερε ότι έχει ένα πολύ δυνατό CPU στα χεριά της. Όπως είδαμε ο Tegra K1 είναι ένα chip για φορητές συσκευές που συνδυάζει την αρχιτεκτονική Cortex A15 μαζί με την Kepler (αρχιτεκτονική από κάρτες γραφικών για desktop PC).

3

Ίσως οι 192 GPU cores να ακούστηκαν σαν εμπορικό τρικ στην αρχή αλλά μόλις σήμερα κυκλοφόρησαν τα πρώτα benchmark που δείχνουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Άλλωστε σαν fan της Nvdia ούτε κι εγώ πίστεψα ότι θα βγάζε κάτι μόνο και μόνο για να πουλήσει “μούρη”. Όπως παρατηρούμε το νέο SoC κατάφερε να αποδώσει 2,5Χ φόρες πάνω από τον Snapdragon 800 της Qualcomm και 2Χ φορές από τον Α7 της Apple που φημίζεται για τις επιδόσεις του στα γραφικά.

Tegra-K1-graphics

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει ελάχιστα και το Intel HD 4400. Μην ξεχνάμε ότι το ένα είναι ένα είναι mobile chip και το άλλο μας έρχεται με τους καινούριους i-Core της Intel. Good job Nvidia!

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.