Μια είδηση που δεν την πολυπεριμέναμε ήταν η αποκάλυψη της νέας γενιάς Tegra chips με την ονομασία Erista που έγινε στo GPU Technology conference 2014. Η Nvidia συνηθίζει να παίρνει τα ονόματα των chip της από ήρωες comic όπως για παράδειγμα του Tegra K1 με κώδικα ονομασία Logan.

NVIDIA-Tegra-Erista-GTC-2014

Το νέο chip θα μας έρθει μέσα στο 2015 και θα αντικαταστήσει τα σχέδια για το Nvidia Parker. Το ενδιαφέρον είναι ότι καθώς το Parker θα ερχόταν με το νέο Denver CPU, με το Erista απλά γνωρίζουμε ότι θα έρχεται με Maxwell GPUs χωρίς κάποια περεταίρω πληροφορία για το CPU.

Ακόμα κάτι που δεν περιμέναμε είναι ότι άλλαξαν κάποια χαρακτηριστικά στην Maxwell GPU. Έτσι σαν βασικό χαρακτηριστικό δεν αναφέρεται πια το Unified Virtual Memory αλλά το DirectX 12. Η εταιρεία καθυστέρει και τα σχέδια της για την παρουσίαση της Volta GPU, αποκαλύπτοντας τη νέα Pascal GPU μετά τη Maxwell. Η Pascal GPU δανείζεται πολλά χαρακτηριστικά από την Volta όπως το Unified Memory και 3D Memory, παράλληλα με μια εναλλακτική λύση του PCIe από την εταιρεία ονόματι NVLink.

Πίσω στα Tegra Chip είδαμε ότι τα αυτοκίνητα της Audi θα φοραν τέτοιο chip για τον έλεγχο των αισθητήρων φρεναρίσματος. Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τον Κ1 το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και ελπίζουμε να δούμε μια υλοποίηση με αυτό το chip σύντομα.

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.