Χθες μάθαμε για τους νέους Tegra 4 της nVidia. Η πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιήσει αυτούς τους επεξεργαστές είναι το Project SHIELD, η φορητή κονσόλα που ανακοίνωσε η nVidia κάνοντας τα πρώτα της βήματα στον κόσμο του Gaming.

Η συσκευή έχει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 720p, ενώ φοράει όπως είπαμε τον τετραπύρηνο Tegra 4. To λειτουργικό σύστημα που τρέχει δεν είναι άλλο από το Android Jelly Bean. Φυσικά ο χρήστης θα μπορεί να συνδέσει την κονσόλα του στην τηλεόραση του μέσω HDMI για να παίζει εκεί τα παιχνίδια του, ενώ θα μπορεί να αναπαραγάγει βίντεο ανάλυσης εώς και 4Κ εφόσον το επιτρέπει η ανάλυση της τηλεόρασης. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι και το AirPlay, δηλαδή η αναπαραγωγή περιεχομένου ασύρματα. Το Project SHIELD αναμένεται στο δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Η nVidia όμως δεν έμεινε στο Project SHIELD μόνο, καθώς ανακοίνωσε και το nVidia GRID, ένα σύστημα που αναμένεται να φέρει την επανάσταση στο cloud Gaming. Το GRID έχει επεξεργαστική ισχύ 20Teraflops(όσο 700 Xbox 360 σύμφωνα με την εταιρία), επιτρέποντας στους χρήστες να παίζουν κατευθείαν από την SmartTV τους ή όποια άλλη συσκευή συνδέεται στο ίντερνετ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.