Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες της χώρας να απενεργοποιούν τα smartphones μια φορά την ημέρα ως μέτρο ασφαλείας, με τους ειδικούς να συμφωνούν. Ο Albanese αναφέρει ότι η χώρα πρέπει να είναι προληπτική απέναντι στους διαδικτυακούς κινδύνους καθώς ανακοίνωσε τον διορισμό του πρώτου εθνικού συντονιστή όσον αφορά την εθνική κυβερνοασφάλεια.

smartphones

Πρέπει να κινητοποιήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να κινητοποιήσουμε τους χρήστες. Απλά πράγματα, όπως απενεργοποίηση του smartphone για πέντε λεπτά. Για όσους μας παρακολουθούν, κάντε το κάθε 24 ώρες, κάντε το ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας,  ανέφερε συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

Η εν λόγω προτροπή δεν είναι κάτι το νέο. Η υπηρεσία εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, NSA το 2020, είχε δώσει στη δημοσιότητα μια λίστα με τις καλύτερες πρακτικές που αφορούν την ασφάλεια μιας mobile συσκευής, με το reboot μια φορά την εβδομάδα να είναι μια από αυτές.

Όπως εξηγεί ο Priyadarsi Nanda ανώτερος σύμβουλος του Πανεπιστημίου του Sydney, η επανεκκίνηση της συσκευής βοηθά σημαντικά, καθώς εξαναγκάζει την απενεργοποίηση εφαρμογών και διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και μπορούν να παρακολουθούν τους χρήστες ή να προβαίνουν στη συλλογή δεδομένων. Ο Nanda ανέφερε ότι πολλοί χρήστες δεν κατανοούν ότι οι εφαρμογές τους συνεχίζουν να τρέχουν στο background.

Γνωρίζοντας πόσο πολύ χρησιμοποιούμε τα smartphones στις μέρες μας, γνωρίζουμε υποθέσεις όπου ο κόσμος δεν έχει απενεργοποιήσει το smartphone του για έναν ολόκληρο χρόνο, τονίζει ο ίδιος, την ίδια στιγμή που φέρνει το παράδειγμα ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ξυπνητήρι ή τις ειδοποιήσεις μπορεί να το χρειάζονται και 24 ώρες την ημέρα.

Τα πλεονεκτήματα της επανεκκίνησης μπορούν παράλληλα να επιτευχθούν συχνά με το κλείσιμο των εφαρμογών του τρέχουν στο παρασκήνιο. Άλλες ωστόσο διεργασίες σε μια μολυσμένη συσκευή θα σταματήσουν μόνο με την απενεργοποίηση της συσκευής. Δεν θα σε προστατέψει πλήρως, ωστόσο το rebooting προσθέτει στους διαδικτυακούς εγκληματίες ένα σημαντικό κομμάτι δυσκολίας, ολοκληρώνει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πρωθυπουργός Ελλάδας: Μην τα κλείνετε και μας χαλάτε το predator… Χαχαχα… Τι τραβάμε σε αυτή τη χώρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.