Ο Nova Launcher είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων Android launchers σε παγκόσμιο επίπεδο και ίσως ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος. Πριν από λίγες ημέρες, είχαν διαθέσει τη Nova Launcher 8.0 beta, η οποία εισήγαγε ένα ριζικά ανανεωμένο design για το μενού των ρυθμίσεων και φυσικά, Material You Theming. Πλέον όμως τίθενται σημαντικά ερωτήματα για το μέλλον του, καθώς τόσο ο Nova Launcher, όσο και το Sesame Universal Search, εξαγοράζονται από την Branch.

Ο δημιουργός του Nova Launcher, Kevin Barry, εξηγεί ότι η Branch έχει προβεί στην εξαγορά των δυο αυτών εφαρμογών και προσέλαβε μια ομάδα η οποία απαρτίζεται από τον ίδιο, τον Cliff Wade, Nova Community Manager και developers της Sesame Search. H Branch είναι μια εταιρεία analytics, η πλατφόρμα της οποίας βοηθά τους developers να κατανοήσουν και να αναλύσουν την αλληλεπίδραση των εφαρμογών με το κοινό τους.

Ο Barry παρομοιάζει την ανάγκη της Branch για τον Nova Launcher σαν την ανάγκη της Google για τα Pixels, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι η αρχική ομάδα παραμένει στο τιμόνι και έχει τον απόλυτο έλεγχο. Υπόσχονται, μάλιστα, ότι δεν θα εξελιχθεί σε έναν launcher με διαφημίσεις, trackers ή paywalls. Ο τρόπος με τον οποίο οι developers θα κάνουν χρήματα, δεν αλλάζει επίσης σημαντικά και ο Nova Launcher Prime θα συνεχίζει να αποτελεί το κλειδί για τα πρόσθετα επί πληρωμή features, απαιτώντας πληρωμή μια φορά. Μάλιστα, τα χαρακτηριστικά που ίσως εισάγει η Branch θα είναι εντελώς προαιρετικά και η επιλογή είναι του χρήστη.

Φυσικά, οι ανησυχίες είναι έντονες λόγω της Branch, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα analytics, όταν και ο Nova Launcher ζητά τόσες άδειες για να επιτελεί σωστά τη δουλειά του. Ωστόσο η ομάδα καθησυχάζει, λέγοντας ότι με την εξαγορά, εξασφαλίζονται απλά σταθερή ροή εσόδων για ακόμη καλύτερα χαρακτηριστικά του launcher.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.