NOVA: Ισχυροποίηση του δικτύου 4G και 5G πανελλαδικά

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η κατάργηση του δικτύου Nova 3G

  • Yψηλότερες ταχύτητες, γρηγορότερη απόκριση δικτύου και καλύτερη εμπειρία Mobile Internet
  • Κάλυψη 5G: 74% πανελλαδική κάλυψη μέχρι το τέλος του 2023, 98% μέχρι το τέλος του 2024 ενώ ήδη φτάνει το 99% σε μεγάλα αστικά κέντρα
  • Ταχύτητες που αγγίζουν το 1Gbps στα μεγάλα αστικά κέντρα της Ελλάδας καθώς και στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου

Το 4G και 5G Δίκτυο Κινητής της Nova ισχυροποιείται και αποκτά αυξημένη χωρητικότητα με την κατάργηση του δικτύου 3G της εταιρείας σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το φάσμα που απελευθερώθηκε από την κατάργηση του 3G δικτύου, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων 4G+ και 5G με στόχο την παροχή υψηλότερων ταχυτήτων, γρηγορότερης απόκρισης και καλύτερης εμπειρίας Mobile Internet στους πελάτες συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής Nova, FREE2GO & Q.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων, οι οποίες συνεχίζουν να εξυπηρετούνται κανονικά μέσω Nova 2G , 4G/4G+, με 100% κάλυψη ανά την επικράτεια, καθώς και μέσω 5G, του οποίου η κάλυψη μέχρι τέλος του 2023 θα φτάσει πανελλαδικά το 74% και μέχρι το τέλος του 2024 το 98%, ενώ ήδη αγγίζει το 99% σε μεγάλα αστικά κέντρα. Οι συνδρομητές Nova με κάρτα παλαιάς τεχνολογίας μπορούν να την αντικαταστήσουν εντελώς δωρεάν, όπως επίσης να επωφεληθούν μοναδικών εκπτώσεων για την απόκτηση συσκευής νέας γενιάς, στα καταστήματα Nova.

Ο Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Nova, Μανώλης Γρηγοράκης αναφέρει σχετικά: «Ένα μεγαλόπνοο έργο στρατηγικής σημασίας για την Nova ολοκληρώθηκε. Το 3G Δίκτυο της εταιρείας έχει απενεργοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια. Στη Nova συνεχίζουμε δυναμικά τις επενδύσεις στα δίκτυα νέας γενιάς 4G+ και 5G για να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες μας.»

Το Nova 5G  αγγίζει ταχύτητες που ήδη ξεπερνούν το 1Gbps

Η Nova μεγαλώνει συνεχώς τη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη των δικτύων της  4G+ και 5G, ώστε να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες επικοινωνίας των πελατών της. Με τη συνεχή επέκτασή του σε όλο και περισσότερες πόλεις, το Nova 5G  σε συγκεκριμένες περιοχές, προσφέρει μέγιστες ταχύτητες που ήδη ξεπερνούν το 1Gbps. Ταχύτητες 1Gbps ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου όπως  σε Κρήτη, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Ρόδο και Κω, με το δίκτυο να επεκτείνεται διαρκώς.

H Nova συνεχίζει απρόσκοπτα το επενδυτικό σχέδιο ύψους 2 δις ευρώ  

Προχωρώντας στην υλοποίηση επενδυτικού  σχεδίου ύψους 2 δισ. ευρώ έως το 2027, συνεχίζει να επενδύει σε δίκτυα 4G+ και 5G, αναπτύσσει δικό της ιδιόκτητο σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών,  στο 70% της επικράτειας δίνοντας στη χώρα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το nova.gr

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή. Εδώ στο Ελλάντα, ειδικά για τους παρόχους τηλεφωνίας, τα πράγματα λειτουργούν αντίστροφα! Οι πάροχοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα υπεξαιρέσει περισσότερα χρήματα από τους συνδρομητές τους. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχω την ατυχία να είμαι πελάτης σταθερής της Wind και τώρα της Nova, αφού άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Παράλληλα με την σταθερή τηλεφωνία, έχω στην κατοχή μου καρτοκινητό τηλέφωνο στο οποίο κάθε μήνα μου παρέχονται 120 δωρεάν λεπτά ομιλίας. Κάθε δύο μήνες, οφείλω να ανανεώνω το υπόλοιπο μου. Καθώς ποτέ δεν είχα ενεργοποιήσει κανένα διαθέσιμο πακέτο, τι πιο λογικό το χρηματικό μου υπόλοιπο να αυξάνει. Πάντοτε όμως, αυτό λιγόστευε ή μηδενιζόταν! Άργησα να καταλάβω πως είχα ενεργοποιημένα τα δεδομένα και μέσω των αυτόματων ενημερώσεων, όταν για παράδειγμα η θειά μου η θεούσα , όταν μου έστελνε μέσω messenger τον βίο και τα θαύματα του Αγίου Ονουφρίου, η αρμόδια υπηρεσία της Wind, προφανώς επιδιώκοντας να εξαγνίσει την κολασμένη μου ψυχή, χωρίς να μου ζητήσει την άδεια, με συνέδεε αυτόματα στο διαδίκτυο και το υπόλοιπό μου έκανε φτερά! Κύριοι της Nova, σε λϊγους μήνες λήγει το συμβόλαιό μου και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.