Τα νέα Nothing Ear (Stick) έχουν φτάσει πλέον και στην χώρα μας με τιμή στα €129 και είναι το τρίτο προϊόν της εταιρίας. Έρχονται με μια πολύ πρωτότυπη θήκη που σίγουρα εντυπωσιάζει και με τον κλασσικό διάφανο σχεδιασμό της εταιρίας.

Τα ακουστικά έρχονται με κάποια δυνατά χαρακτηριστικά αλλά και με υποχωρήσεις, ώστε η τιμή να παραμείνει χαμηλά. Όμως αυτά θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Σχεδιασμός

Τα Nothing Ear Stick έχουν με διαφορά τον πιο διαφορετικό και πιο πρωτότυπο σχεδιασμό που έχουμε δει σε ακουστικά τελευταία. Έρχεται με το ίδιο διάφανο σχεδιασμό που είδαμε στα Ear 1, όμως η θήκη είναι πολύ ξεχωριστή.

Σε κυλινδρικό σχεδιασμό και μέγεθος όσο ένα τυπικό γυναικείο κραγιόν, είναι πολύ εύκολο στην μεταφορά. Ανοίγει με μια απλή περιστροφή και ο μηχανισμός ανοίγματος είναι πολύ ευχάριστος. Η περιστροφή για το άνοιγμα γίνεται και από τις δύο κατευθύνσεις για να είναι βολικό για όλους. Περιστρέφουμε απλά την βάση (κόκκινη πλευρά) με την αριστερή πλευρά (λευκή) και τα η θήκη ανοίγει, αποκαλύπτοντας τα ακουστικά.

Η θήκη φυσικά έχει ενσωματωμένη μπαταρία για να φορτίζουν τα ακουστικά όταν τα τοποθετούμε σε αυτή, η οποία γίνεται ακόμα και με την θήκη ανοιχτή. H θήκη είναι και αυτή διάφανη με τα ακουστικά να φαίνονται ακόμα και όταν είναι κλειστή.

Nothing Ear (Stick)

Τα ίδια τα ακουστικά είναι one size και αρκετά παχιά, κάτι που δεν μας άρεσε ιδιαίτερα γιατί ίσως δεν ταιριάζουν σε όλους το ίδιο καλά και αν έχετε λίγο πιο στενά αυτιά ίσως να μην στερεώνονται καλά. Σε εμένα ήταν αρκετά άνετα όχι όμως και σε όσους τα έδωσα να τα δοκιμάσουν.

Τα ίδια τα ακουστικά έρχονται με κατασκευή από διάφανο πλαστικό, που αποκαλύπτει την πλακέτα στο stem των ακουστικών. Τα βρήκαμε ιδιαίτερα εμφανίσιμα και ξεχωριστά. Ο χειρισμός τους γίνεται με πίεση στο stem των ακουστικών, παρόμοια με αυτόν που έχουμε δει στα HUAWEI Freebuds Pro 2.

Στο σύνολο έχουμε έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό που σίγουρα τραβάει τα βλέμματα. Θα θέλαμε όμως έναν σχεδιασμό που να ταιριάζει πιο εύκολα στα αυτιά ανεξαρτήτου μεγέθους.

Λογισμικό

Τα Nothing Ear Stick συνδέονται στο κινητό μας με Bluetooth και μπορούν να παραμετροποιηθούν από την εφαρμογή Nothing X που είναι διαθέσιμη για Android και iOS, ενώ την δοκιμάσαμε και σε HUAWEI συσκευές και έπαιξε χωρίς πρόβλημα.

Από την εφαρμογή πορούμε να παραμετροποιήσουμε τα guestures για τον έλεγχο τους, αλλά και να ρυθμίσουμε το EQ για να φέρουμε τον ήχο στα μέτρα μας. Μπορούμε να παίξουμε ανάμεσα σε Balanced ήχο, αυξημένα μπάσα, αυξημένο treble και ένα προφίλ που δημιουργούμε εμείς. Εγώ προτιμώ το Balanced και καμιά φορά το Bass Boost.

Η εφαρμογή λειτουργεί καλά και χωρίς προβλήματα σταθερότητας. Οι ρυθμίσεις αλλάζουν άμεσα στα ακουστικά και το software update που κάναμε έγινε αρκετά γρήγορα. Κατά τα άλλα είναι μια αρκετά βασική εφαρμογή χωρίς πάρα πολλές επιλογές.

Επιδόσεις

Τα Nothing Ear Stick έρχεται με οφηγούς 12.6mm σε κάθε πλευρά και υποστηρίζει SBC και AAC codecs. Η μεταφορά του ήχου γίνεται με Bluetooth 5.2. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε υποστήριξη LDAC για καλύτερο ήχο, κάτι που η εταιρία δεν μας έδωσε.

Η ένταση των ακουστικών είναι σε πολύ καλά επίπεδα, ενώ τείνουν να δίνουν έμφαση στις ψηλές συχνότητες κάνοντας τον ήχο πιο “λαμπερό” ήχο. Παρόλα αυτά και τα μπάσα είναι αρκετά καλά, ειδικά στο προφίλ Bass Boost, πόσο μάλλον σε αυτή την τιμή. Η αλήθεια είναι πως θα θέλαμε υψηλότερη ένταση στα μπάσα στο σύνολο του, πόσο μάλλον όταν την προσφέρει ο ανταγωνισμός ακόμα και σε χαμηλότερη τιμή. Έτσι θα λέγαμε πως ο ήχος δεν είναι τόσο γλυκός όσο θα θέλαμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο ήχος είναι κακός στο σύνολό του. Έχει καλή ευκρίνεια, είναι πολύ καθαρός και δεν παρατηρήσαμε παραμορφώσεις.

Οι μεσαίες είναι σε καλά επίπεδα, όμως επειδή έχουμε πιο γεμάτες ψηλές, θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερο βάρος, ώστε να γεμίζει περισσότερο ο ήχος.

Όλα αυτά αν θέλουμε να έχουμε 100% ηχητική αναπαράσταση, όμως σε καθημερινή χρήση δεν είχαμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα στην ακρόαση μουσικής, στις κλήσεις μας και στην αναπαραγωγή βίντει. Ο ήχος είναι καθαρός με καλή ένταση και αρκετά ευχάριστος. Άλλωστε σε αυτή την τιμή δεν περιμένουμε αν έχει τις επιδόσεις πολύ ακριβότερων ακουστικών.

Στο κομμάτι του μικροφώνου, έχουμε αρκετά καλή επίδοση στις κλήσεις μας, με την άλλη μεριά να μας ακούει καθαρά με καλή μείωση θορύβων. Σε ακόμα πιο θορυβώδη περιβάλλοντα ίσως δυσκολευτούν να κρατήσουν την φωνή μας καθαρή.

Στο σύνολό τους έχουμε καλές επιδόσεις για τα χρήματα που ζητάει η εταιρία, όμως σε αυτή την κατηγορία τιμής ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, με αρκετά ακουστικά να προσφέρουν και Active Noise Cancellation, κάτι που μας έλειψε από τα Ear Stick.

Αυτονομία

Στο κομμάτι της αυτονομίας τα Nothing Ear Stick τα πηγαίνουν αρκετά καλά, με 7 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής μουσική για το κάθε ένα από τα δύο ακουστικά. H θήκη μπορεί να τα φορτίσει άλλες δυο φορές αφού ξεμείνουν, οπότε μιλάμε για συνολικά 21 ώρες αναπαραγωγής μουσική. Σε ομιλία βγάζουν 5 ώρες το κάθε ακουστικό πριν χρειαστεί να φορτίσουν στην θήκη.

Nothing Ear (Stick)

Όταν βάλουμε τα ακουστικά στην θήκη, με φόρτιση 10 λεπτών, μας δίνουν 2 ώρες αναπαραγωγής. Η πλήρης φόρτιση παίρνει λίγο παραπάνω.

Γενικά, από αυτονομία τα πηγαίνουν πολύ καλά και βγάζουν με άνεση την ημέρα.

Συμπεράσματα

Τα Notning Ear Stick είναι μαι αξιόλογη πρόταση που όμως έχει σημαντικές παραχωρήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η έλλειψη ANC και η ισορροπία του ήχου, το κάνουν να υπολείπεται σε σχέση με άλλες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα ή και σε φθηνότερα ακουστικά.

Έρχονται όμως με ξεχωριστό σχεδιασμό, δυνατή αυτονομία και έναν ήχο που μπορεί να μην είναι τέλειος, παραμένει αρκετά καλός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.