Έναν χρόνο μετά την πώληση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας στην Microsoft, η Nokia τώρα σκοπεύει να δώσει και την επιχείρηση χαρτών της, με τους πλέον πολύ γνωστούς χάρτες Here Maps. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nokia ίσως το κάνει αυτό, προκειμένου να επικεντρωθεί στα ασύρματα δίκτυα.

Nokia-1024x682

Το Bloomberg αναφέρει πως η εταιρεία έχει έρθει ήδη σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές, όπως την Uber και κάποιες Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτήν την στιγμή, η επιχείρηση χαρτών της Nokia εκτιμάται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σημαντικά μικρότερο ποσό από το 8.1$ δισεκατομμύρια, που πλήρωσε το 2008 για να εξαγοράσει την Navteq, με σκοπό να ξεκινήσει αυτήν την επιχείρηση.

Όπως μάλλον ήδη θα ξέρετε, το Here Maps βρίσκεται προ εγκατεστημένο στα Lumia. Πριν έναν χρόνο κυκλοφόρησε και για το Android με 2.5 εκατομμύρια χρήστες να το έχουν κατεβάσει στο κινητό τους, ενώ πρόσφατα έγινε διαθέσιμο και για το iOS.

Η Blooomberg αναφέρει επίσης ότι, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά αυτό το θέμα, αν η Nokia δεν “πάρει μια τιμή που θεωρεί επαρκής”, θα καταλήξει τελικά να μην πουλήσει την επιχείρησή με τους χάρτες της, (η οποία, εκτός του ότι είναι σημαντική στη Microsoft, παρέχει δεδομένα και σε εταιρείες όπως το Amazon και την Υahoo, καθώς επίσης και σε “τέσσερα από τα πέντε συστήματα πλοήγησης αυτοκινήτων”).

Εσείς Techmaniacs, χρησιμοποιείτε τα Here Maps; Πιστεύετε πως θα είναι καλή κίνηση για την Nokia να πουλήσει τους χάρτες της;

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα να γίνει αυτό.Πιστεύω ότι είναι λάθος να πέσει τόσο χαμηλά.Πούλησε το τμήμα κινητής στην Microsoft…άμα το κάνει αυτό είναι ότι χειρότερο.Κάποτε το Symbian ήταν από τα καλύτερα λογισμικά και στο τέλος έβγαζε Windows Phone… η BlackBerry τόσα χρόνια κατάφερε να κρατήσει το λογισμικό της και πλέον παρόλο που ήταν στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια με το BB OS,κατάφερε να μην καταστραφεί οικονομικά και τώρα ανακάμπτει.Άμα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το Symbian και να μπορούσε να υποστηρίξει Android Apps θα μπορούσε να πρωτοπορήσει ξανά.Άμα δεν θέλει να βασιστεί ή σε κανένα λογισμικό μπορεί να ξαναρχίσει το Symbian ή να δημιουργήσει ένα νέο λειτουργικό που να βασίζεται στο Symbian άλλα να υποστηρίζει Android Apps. Την προηγούμενη δεκαετία κατάφερε να κάνει την επανάσταση και να φτιάξει ένα λειτουργικό OS με την δυνατότητα να μπορεί να κάνει παραμετροποίηση ο χρήστης χωρίς περιορισμούς ακόμα και σε βασικές λειτουργίες όπως το Ios της Apple για τα Iphone.Πλέον το Android αρχίζει να αλλάζει μορφή και δεν είναι τόσο ελεύθερο. Η Google υποχρεωτικά σε αναγκάζει να χρησιμοποιείς τα Google Services(Gmail) για να κατεβάσεις από το Play Store.Επίσης πολλές εταιρίες βάζουν περιορισμούς στο Android (Samsung) με κλειδώματα και φορτώνοντας τα τηλέφωνα με άχρηστες εφαρμογές οι οποίες δεν αφαιρούνται τόσο εύκολα από τον απλό χρήστη (Bloatware).

  2. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ = χρησιμοποιείται τα Here Maps; Πιστεύεται πως θα είναι = ΣΩΣΤΑ = χρησιμοποιείτε , πιστεύετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.