Μια αναφορά από τους New York Times δηλώνει πως η Nokia ερευνούσε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει Android στις συσκευές της, πριν την συμφωνία με την Microsoft. Μάλιστα η εταιρία είχε ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές σε συσκευές Lumia πριν την εν λόγω συνεργασία.

Nokia android

Η Nokia είχε την επιλογή να αποχωρίσει από την συνεργασία με την Microsoft στα τέλη του 2014. Η δοκιμή συσκευών με Android ήταν μια προετοιμασία για ένα τέτοιο μέλλον. Μάλιστα το να γίνει χρήση Android σε συσκευές ήταν κάτι πολύ εύκολο για τους μηχανικούς της εταιρίας, σύμφωνα με το NY Times.

H Microsoft φαίνεται να γνώριζε γα τις δοκιμές με Android μέσα στην Nokia, παρ’ όλα αυτά η ύπαρξη του project δεν ήταν παρατυπία για την Nokia.

Μια πιθανή μετάβαση της εταιρίας στο Android θα ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο πλήγμα για την Microsoft, καθώς το 80% τον Windows Phone συσκευών, είναι Nokia. Μια τέτοια κίνηση σίγουρα θα ξελάσπωνε την Nokia και δε θα είχε ανάγκη να πωληθεί στην Microsoft, αλλά μάλλον ο Elop ήθελε από πριν να γίνει CEΟ της Microsoft, οδηγώντας την Nokia σε κατάσταση χρεοκοπίας. Έτσι η εταιρία έπεσε σε μερίδιο αγοράς στο 3% από το 32.8 που είχε το 2010.

Εγώ πάντως άνετα θα αγόραζα ένα Nokia με Android. Εσείς;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.