Η Nokia έχει ξεκινήσει να μειώνει την υποστήριξη στα λειτουργικά της, Symbian και MeeGo, από τότε που υιοθέτησε τη πλατφόρμα των Windows Phone. Από τότε που η εταιρεία αγοράστηκε από την Microsoft, ο νέος εργοδότης πιέζει ακόμα περισσότερο έτσι ώστε να σταματήσει τελείως η υποστήριξη για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Σήμερα λοιπόν, η Nokia ανακοίνωσε, πως η υποστήριξη στις δύο πλατφόρμες σταματάει και επίσημα.

Symbian-MeeGo

Πριν δύο χρόνια η Nokia είχε συμφωνήσει να υποστηρίξει τη πλατφόρμα του Symbian, έως το 2016, αλλά ένα πρόσφατο email που εστάλει σε κάποιους προγραμματιστές, δείχνει πως σταματάει τις αναβαθμίσεις στις εφαρμογές των Symbian και MeeGo. Αυτό σημαίνει πως οι προγραμματιστές δε θα μπορούν πλέον να βγάζουν εφαρμογές γι αυτές, από την 1Η Ιανουαρίου 2014.

Η εταιρεία λέει πως ο λόγος που γίνεται αυτή η κίνηση είναι για να δώσει περισσότερη έμφαση στα λειτουργικά Windows Phone και Asha. Αν και το Symbian γνώρισε πολλές δόξες στα νιάτα του, πλέον ελάχιστοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν ακόμα το συγκεκριμένο λειτουργικό, άρα ελπίζουμε να μη στεναχωρήσαμε πολλούς με τη σημερινή είδηση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.