Skip to content

Nokia και Honor: Υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης 5G πατέντας

Κοινοποίηση:
Nokia Honor 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης ευρεσιτεχνίας 5G με την Honor. Αυτή καλύπτει τις “θεμελιώδεις εφευρέσεις των δύο εταιρειών στο 5G και σε άλλες τεχνολογίες κυψελωτής τηλεφωνίας”, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου.

Η Nokia υπερηφανεύεται ότι είναι η τέταρτη σημαντική συμφωνία για smartphone που έχει συνάψει τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που την κάνει να ακούγεται όλο και περισσότερο σαν εταιρεία αδειοδότησης πατεντών παρά σαν οτιδήποτε άλλο.

Λέει επίσης ότι το “κορυφαίο χαρτοφυλάκιο πατεντών της στον κλάδο” αποτελείται από “περίπου 20.000 οικογένειες πατεντών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 6.000 οικογενειών πατεντών που έχουν κηρυχθεί απαραίτητες για το 5G”. Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ Honor και Nokia παραμένουν εμπιστευτικοί μεταξύ των εταιρειών.

Στις αρχές του 2023, η Nokia επέκτεινε τη συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης πατεντών με τη Samsung και στη συνέχεια έκανε το ίδιο με την Apple τον Ιούλιο. Τώρα η Honor είναι μέρος του παιχνιδιού, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση η Nokia να την μηνύσει για παραβίαση πατέντας, όπως έκανε με την Oppo.

Πηγή: Nokia

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Αναγνωστόπουλος Χαρίλαος

Ο Χαρίλαος Αναγνωστόπουλος ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου από το σωτήριο έτος 2004. Ως συντάκτη τεχνολογίας, επιστήμης, και υγείας, κατάφερε να συνδυάσει ορισμένες από τις μεγάλες αγάπες του. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ιστορία.

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.