Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης ευρεσιτεχνίας 5G με την Honor. Αυτή καλύπτει τις “θεμελιώδεις εφευρέσεις των δύο εταιρειών στο 5G και σε άλλες τεχνολογίες κυψελωτής τηλεφωνίας”, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου.

Η Nokia υπερηφανεύεται ότι είναι η τέταρτη σημαντική συμφωνία για smartphone που έχει συνάψει τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που την κάνει να ακούγεται όλο και περισσότερο σαν εταιρεία αδειοδότησης πατεντών παρά σαν οτιδήποτε άλλο.

Λέει επίσης ότι το “κορυφαίο χαρτοφυλάκιο πατεντών της στον κλάδο” αποτελείται από “περίπου 20.000 οικογένειες πατεντών, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 6.000 οικογενειών πατεντών που έχουν κηρυχθεί απαραίτητες για το 5G”. Οι ακριβείς όροι της συμφωνίας μεταξύ Honor και Nokia παραμένουν εμπιστευτικοί μεταξύ των εταιρειών.

Στις αρχές του 2023, η Nokia επέκτεινε τη συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης πατεντών με τη Samsung και στη συνέχεια έκανε το ίδιο με την Apple τον Ιούλιο. Τώρα η Honor είναι μέρος του παιχνιδιού, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση η Nokia να την μηνύσει για παραβίαση πατέντας, όπως έκανε με την Oppo.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.