Επιδόσεις

Το Nokia 9 Pureview έρχεται με τον Snapdragon 845, που είναι περσινό μοντέλο. Όμως το εν λόγω chipset παραμένει αρκετά δυνατό ακόμα και για σήμερα. Σε συνδυασμό με το stock Android, βρήκαμε την συσκευή πολλή γρήγορη στην πλοήγηση στα menu, αλλά και στο άνοιγμα εφαρμογών. Πρακτικά δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα σε οποιαδήποτε χρήση κάνετε με την συσκευή, ακόμα και αν το θέλετε για βαρύ gaming.

Εδώ πρέπει να πουμε πως ο Snapdragon 845 είναι το ίδιο chipset με την περσινή χρονιά, ενώ το Android δεν έχει γίνει πιο βαρύ, οπότε έχουμε τις ίδιες εξαιρετικές επιδόσεις. Μαζί θα βρούμε 6GB RAM, που σε συνδυασμό με το stock Android, είναι αρκετά για απροβλημάτιστη λειτουργία.

Έτσι δεν έχουμε κανένα θέμα με καθυστερήσεις και lag, ενώ όλα δουλεύουν ταχύτατα και απροβλημάτιστα. Η καθημερινή χρήση της συσκευής είναι άριστη και μας ικανοποίησε με την ταχύτητά του. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα θέλαμε να δούμε τον Snapdragon 855, ειδικά όταν η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι ήδη ζορισμένη στον 845.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως το Nokia 9 είναι σαφώς οικονομικότερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, οπότε μπορούμε πιο εύκολα να συγχωρέσουμε το περσινό chipset.

Τις καλές επιδόσεις επιβεβαιώνουν και τα benchmarks, που όπως βλέπουμε παρακάτω, μας έδωσαν αρκετά καλά σκορ.

Αυτονομία

To Nokia 9 Pureview έρχεται με σχετικά μικρή μπαταρία για το μέγεθός του, που φτάνει τις 3.320mAh. Αν θέλετε την συσκευή για πολλές λήψεις φωτογραφιών, τότε καλό θα είναι να έχετε μερικά powerbanks μαζί σας, αφού με μισή ώρα λήψεις είδαμε πτώση της μπαταρίας κατά 30%, με ταυτόχρονη άνοδο της θερμοκρασίας.

Σε απλή χρήση, μπορείτε να δείτε μέχρι και μια πλήρη μέρα, χάρη στις βελτιώσεις που έφερε το Android 9.0 Pie.

Δυστυχώς το PCMark δεν ήθελε να ολοκληρωθεί στην συσκευή και σταματούσε όταν η μπαταρία έπεφτε στο 80%. Υπολογίζουμε με βάση όσα είδαμε, υπολογίζουμε πως θα έβγαζε περίπου 8 με 9 ώρες.

Στο θέμα της φόρτισης, έχουμε Quick Charge, με την συσκευή να φορτίζει πλήρως σε 1.5 περίπου ώρα, από άδεια μπαταρία.

Συμπεράσματα

Το Nokia 9 Pureview είναι μια εντελώς διαφορετική συσκευή και απευθύνεται σε όσους θέλουν το κάτι παραπάνω στην κάμερα, ώστε να μπορούν να επεξεργαστούν τις φωτογραφίες τους στο μέγιστο.

Η συσκευή έρχεται με εξαιρετική οθόνη, με πανέμορφο σχεδιασμό και ικανοποιητικές επιδόσεις.

Η συσκευή έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης, με πρώτο την μείωση του χρόνου επεξεργασίας των φωτογραφιών, ενώ θα θέλαμε και λειτουργία όπως HDR, για γρήγορες λήψεις που δεν θέλουμε να επεξεργαστούμε μετά. Επίσης θα θέλαμε στερεοφωνικό ήχο, αφού χωροταξικά υπάρχει η δυνατότητα, ενώ σίγουρα απαραίτητη είναι η μεγαλύτερη μπαταρία.

Η συσκευή απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν φωτογραφίες με πολύ λεπτομέρεια, ώστε να τις φέρουν μόνοι τους στα μέτρα τους για το μέγιστο αποτέλεσμα, οπότε αυτό το κοινό θα ενθουσιαστεί με την συσκευή. Για όλους τους άλλους, πιθανότατα θα πρέπει να δείτε κάτι που να σας δίνει τις φωτογραφίες έτοιμες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.