Το Nokia 9 Pureview έκανε το επίσημο ντεμπούτο του νωρίτερα φέτος και διάθετε ένα μοναδικό σύστημα κάμερας, αποτελούμενο από 5 συνολικά, το οποίο βασιζόταν στην computational φωτογραφία για να βελτιωθεί η ποιότητα. Αυτό τελικά υποσχόταν, με τα αποτέλεσμά του στο DxOMark να είναι ιδιαίτερα χαμηλά.

Το DxOMark δημοσίευσε μόλις το review της Pureview κάμερας και τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο καλά, μόλις 85 βαθμοί, το ίδιο με το τριών ετών iPhone 7 και στα επίπεδα του Nokia 8 Sirocco. Όσον αφορά τις στατικές φωτογραφίες, κάποιος συνδυασμός των πέντε καμερών χρησιμοποιείται μαζί με δεδομένα βάθους από τον Time of Flight αισθητήρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εξαιρετικά bokeh effects και καλό autofocus. Ωστόσο η υπόσχεση για το stacking των φωτογραφιών από τις 5 κάμερες για εντυπωσιακό camera zoom, δεν επαληθεύεται. Η υλοποίηση της Google με τη χρήση μιας μόνο κάμερας στο Pixel 3a είναι πολύ καλύτερη.

Αλλά και στην εγγραφή video δεν τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά. Το Video stabilization είναι καλό, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα η συσκευή δεν ικανοποιεί. Το image stabilization είναι ηλεκτρονικό και διαθέσιμο μόνο στα 1080p, επομένως τα 4K videos δεν έχουν σταθεροποίηση. Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review του DxOMark εδώ για να δείτε τι ακριβώς πήγε λάθος με την εν λόγω συσκευή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.