Η HMD Global ανακοίνωσε σήμερα το Nokia 9 Pureview, την νέα premium συσκευή της για το πρώτο τρίμηνο του 2019. Το Nokia 9 Pureview βρίσκεται πιο πάνω από το Nokia 8 Sirocco στη σειρά του κατασκευαστή και είναι εντυπωσιακό όχι μόνο για τις πέντε κάμερες. Αναμφισβήτητα, το Nokia 9 Pureview αποτελεί μια high end συσκευή. Η εταιρεία εργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό με την Qualcomm και την Light για να διασφαλίσει ότι θα εξοπλίσει τους φωτογράφους με ένα πραγματικό εργαλείο. Πριν δούμε τις κάμερες, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο hardware της νέας συσκευής της Nokia.

Η HMD επέλεξε τα βασικά, μέταλλο και γυαλί. Το πίσω μέρος της συσκευής είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι και αφήνει μια ιδιαίτερη αίσθηση premium. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, και περιλαμβάνει μια οθόνη των 5.99 ιντσών. Συναντάμε OLED panel με 2K ανάλυση, παράγει πλούσια μαύρα και απίστευτα χρώματα. Οι OLEDs είναι γνωστές ότι βελτιώνουν τα χρώματα και αυτό ισχύει και με αυτήν την οθόνη. Το τηλέφωνο περιλαμβάνει έναν σαρωτή εντός οθόνης, διαθέτει USB C και 3.5 headphone jack.

Η κάμερα έχει πέντε αισθητήρες κάμερας, ένα LED flash και λειτουργίες phase-detection και auto-focus module. Ο τρόπος με τον οποίο οι κάμερες διατάσσονται σε κάνουν να νιώθεις ότι πρόκειται για ένα τηλέφωνο από το μέλλον. Δυο από τους αισθητήρες λαμβάνουν 12MP έγχρωμες φωτογραφίες, ενώ οι άλλοι τρεις λαμβάνουν monochromatic 12MP φωτογραφίες, για αντίθεση, βάθος και exposure information. Η HMD Global ισχυρίζεται ότι οι monochrome αισθητήρες μπορούν να λάβουν 2.9 φορές το φως ενός full color αισθητήρα. Οι τρεις λειτουργώντας μαζί μπορούν να προσφέρουν 10 φορές περισσότερα δεδομένα exposure στη φωτογραφία. Οι κάμερες λειτουργούν μαζί συνεχώς. Οι πέντε εικόνες γίνονται processed για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Δεν είναι εύκολο να ποσοτικοποιήσεις τις πληροφορίες που λαμβάνονται από το κάθε slot. Οι περισσότερες σύγχρονες bokeh κάμερες μπορούν να λάβουν 1MP δεδομένα βάθους. Το Nokia 9 Pureview λαμβάνει 12MP depth data, δώδεκα φορές περισσότερα όσο τα άλλα smartphones. Με τη χρήση του Adobe Lightroom, το οποίο βρίσκεται προεγκατεστημένο στη συσκευή μπορείς να θέσεις το focus point σε οποιοδήποτε σημείο της εικόνας και να θολώσεις το υπόλοιπο. Μπορείς να το αλλάξεις μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Η HMD συνεργάστηκε με την Qualcomm και την Light για να το καταστήσει αυτό εφικτό με έναν Snapdragon 845. Και το καλύτερο σημείο, δεν θα γνωρίζεις ότι έλαβες τη φωτογραφία με τις πέντε κάμερες. Το camera app είναι παρόμοιο με άλλα σύγχρονα camera apps, με το Nokia 9 Pureview να είναι εξαιρετικά γρήγορο στη λήψη φωτογραφιών και στην αποθήκευση. Συναντάται επίσης και το Carl Zeiss glass και διαθέτει Zeiss Optics-designed lenses που έχουν προσαρμοστεί για το μοναδικό setup της κάμερας της συσκευής. Τρέχει Android 9 Pie και η HMD υπόσχεται ενημερώσεις λογισμικού για δυο χρόνια και security updates για τρία χρόνια. Η τιμή διαμορφώνεται στα 599 ευρώ και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένες ποσότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.