Μόλις πριν από λίγες ημέρες είδαμε τις πληροφορίες που ήθελαν την οικογένεια των Huawei mate 30 συσκευών να καταφθάνει χωρίς Google apps ή services και σήμερα, μια νέα πηγή το επιβεβαιώνει, προσθέτοντας όμως μια ακόμη συσκευή στη λίστα. Σύμφωνα, με το Nikkei Asian Review, η Huawei δεν θα μπορέσει να διαθέσει τα Huawei Mate 30 και Huawei mate 30 Pro ή το Mate X με Google apps και services. Αυτό στην πράξη σημαίνει, απουσία Play Store,  απουσία του Chrome, του Gmail, του Youtube, των υπηρεσιών χαρτών και άλλα. Η μεγαλύτερη απώλεια όμως είναι στη σουίτα εφαρμογών Google Play Services, στην οποία πολλά τρίτα apps βασίζονται για την σωστή λειτουργία.

Τα Huawei Mate 30 και Huawei Mate 30 Pro, όπως και το Huawei Mate X θα συνεχίσουν να τρέχουν Android, μόνο που θα είναι η open source έκδοση και όχι εκείνη με τις υπηρεσίες την οποία έχουμε όλοι συνηθίσει. Και όπως γνωρίζεις, για όλα ευθύνεται η αμερικανική κυβέρνηση και το ban, που απαγορεύει τις αμερικανικές εταιρείες να έχουν συνεργασίες μαζί της.

Να τονιστεί, ότι της έχει δοθεί δυο με τρεις μήνες παράταση, αλλά αυτό ισχύει μόνο σε υπάρχουσες συσκευές που έλαβαν πιστοποίηση πριν το ban. Αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα επηρεάσει την διάθεση συσκευών, με τις πωλήσεις εκτός Κίνας να μειώνεται ως και 30%. Η σειρά Huawei P30 και P30 Pro είναι η πιο δημοφιλής στην ιστορία της εταιρείας μέχρι σήμερα. Τα Mate 30 αποκαλύπτονται στις 19 Σεπτεμβρίου, με το Huawei Mate X να γίνεται διαθέσιμο προς πώληση τον επόμενο μήνα.

Τελικά, επιβεβαίωθηκε – Χωρίς Google Apps και Services

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.