Όταν ασχολούμαστε με Android Launchers στο Android, συχνά έχουμε στο νου μας πλήθος features και επιλογών στα περιβάλλοντα της home screen. Όμως ο νέος και αυτή τη στιγμή υπό ανάπτυξη launcher, έχει σαν στόχο το ακριβώς αντίθετο. Να περιορίσει την home screen σας στα απολύτως βασικά, μετατρέποντάς την σε ένα πεδίο από το οποίο μπορείτε εύκολα να μεταβείτε εκεί ακριβώς που θέλετε, όταν το θέλετε.

Αποκαλείται Niagara Launcher, και αν και ακόμη βρίσκεται σε φάση beta και διακρίνεται στο Play Store ότι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, είναι διαθέσιμος για όλους να τον κατεβάσουν και να τον δοκιμάσουν εντελώς δωρεάν. Στον πυρήνα του, ο Niagara Launcher, είναι απλά μια και μόνο οθόνη. Δείχνει συντομεύσεις για οχτώ διαφορετικές αγαπημένες εφαρμογές της επιλογής σου καθώς και μια λίστα scrolling με γράμματα.

Η ιδέα είναι ότι αυτές οι αγαπημένες εφαρμογές, είναι αυτές στις οποίες έχεις πρόσβαση πιο συχνά και όταν χρειαστεί να πάτε οπουδήποτε αλλού, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα με scrolling του δακτύλου σε μια από τις άκρες της οθόνης. Αυτό, ενεργοποιεί τη λίστα γραμμάτων του launcher και σου επιτρέπει τη γρήγορη μετάβαση σε οποιαδήποτε περιοχή του ενσωματωμένου app drawer. Μπορείτε εναλλακτικά, να αγγίζετε με το δάχτυλό σας οποιοδήποτε γράμμα.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε και μια συντόμευση στη home screen για γρήγορη αναζήτηση. Βάζει συγκεκριμένα ένα εικονίδιο G στο κάτω μέρος της οθόνης. Η πίεση πάνω σε αυτό ανοίγει το Google feed στο Google app, ενώ το swipe up σε αυτό σου ανοίγει το search box έτοιμο για εισαγωγή δεδομένων.

Η εργονομία είναι ένα από τα πιο κοινά χαρακτηριστικά του Niagara. Ένα άλλο παράδειγμα. Δεδομένου, ότι η ενασχόληση με τις ειδοποιήσεις είναι ένα μεγάλο μέρος της ενασχόλησής μας με τις συσκευές, ο launcher παρέχει integration για τέτοιες πληροφορίες στην home screen, επομένως όταν έχετε μια νέα ειδοποίηση, αυτή θα εμφανιστεί στη Home screen. Δείτε παρακάτω την εικόνα που έχουμε συμπεριλάβει:

Η παρατεταμένη πίεση σε οποιοδήποτε app με τον Niagara, επιτρέπει την γρήγορη πρόσβαση στην info screen, δίνοντας επιλογή αφαίρεσης από τα αγαπημένα ή κρυψίματος. Μπορείτε να κρύψετε εντελώς μια εφαρμογή αν δεν θέλετε να εμφανίζεται οπουδήποτε στον launcher.

Εκ προεπιλογής, ο Niagara τραβά τα χρώματα από το wallpaper σας. Μπορείτε βέβαια να κάνετε τις δικές σας ρυθμίσεις, φέρνοντάς τον στα μέτρα σας. Ο developer αναφέρει ότι η υποστήριξη για adaptive icons, folders και in-app shortcuts θα προστεθεί πολύ σύντομα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.