Υπήρξε εποχή, που τα Nexus ήταν η καλύτερη προσιτή ναυαρχίδα που μπορούσε κάποιος να αγοράσει. Το Nexus 4 και στη συνέχεια το Nexus 5 ξεκίνησαν μια εποχή ναυαρχίδων που πρόσφεραν πολύ δυνατά χαρακτηριστικά σε τιμές κοντά στα 300 ευρώ, όταν ανταγωνιστικές συσκευές κόστιζαν τα διπλάσια.

HTC-NEXUS-LOGOΗ Google μετά το Nexus 6 ακολούθησε όμως άλλη τιμολογιακή πολιτική αλλά παράλληλα βελτίωσε και χαρακτηριστικά που έλειπαν στα παλιότερα Nexus. Ενώ η επίσημη παρουσίαση των νέων Nexus κινητών είναι αρκετές βδομάδες μακριά, οι τιμές για τα φημολογούμενα Sailfish και Marlin μόλις εμφανίστηκαν.

htc nexus sailfish

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το Nexus Sailfish θα φτάσει στην αγορά στα $450 προσφέροντας οθόνη 5 ιντσών με ανάλυση 1080p, Snapdragon 820 επεξεργαστή, κάμερες 13MP πίσω και 8MP μπροστά, και 32GB χώρο αποθήκευσης. Αυτή η τιμή είναι αρκετά υψηλότερη σε σύγκριση με τα $380 του Nexus 5X που κυκλοφόρησε πέρυσι.

google-nexus-2016-htc-marlin-render-2

Όσο για το Nexus Marlin, αυτό θα κοστίζει περίπου $600 και θα προσφέρει 5.5 ίντσες QHD AMOLED οθόνη, τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια κάμερα και τον ίδιο χώρο αποθήκευσης με το Sailfish. Για λόγους σύγκρισης, το Nexus 6P ξεκίνησε στα $ 500 (και προφανώς κοστίζει πολύ λιγότερο τώρα).

Το νέο Nexus δίδυμο είναι πιθανό να παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου. Τώρα είμαστε λίγο ανήσυχοι για τις τιμές της Ευρώπης, που συνηθίζεται να είναι υψηλότερες. Μέχρι όμως την επίσημη αποκάλυψη, θα έχετε στο νου σας ότι αυτές οι τιμές είναι μόνο μία φήμη, τίποτα περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ