Εδώ και αρκετό καιρό, έχει ακουστεί ότι η υποστήριξη των Nexus συσκευών του 2012, συμπεριλαμβανομένου του Nexus 4, του πρώτου Nexus 7 και του Nexus 10, έχει φτάσει στο τέλος και ίσως να μην αναβαθμιστούν σε Android M. Ωστόσο, πρόσφατες ενημερώσεις στον κώδικα του AOSP δείχνουν πως μάλλον αυτό δεν θα συμβεί.

nexus-2012

Μέσα στα repos του AOSP, για το Nexus 10 (manta), το Nexus 4 (mako) και το Nexus 7 (grouper), υπάρχει η ένδειξη “android-m-preview”, ενώ έχουν γίνει και κάποιες ενημερώσεις στον κώδικα από τις 28 Μαΐου. Αυτό σίγουρα είναι ένα καλό σημάδι, αν και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει οριστική επιβεβαίωση ότι θα πάρουν το Android M.

Όπως και να ΄χει όμως, η Google έχει προσθέσει νέα patches για αυτές τις συσκευές, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το Android Μ και οι προσθήκες αυτές έγιναν μετά την απελευθέρωση του Android 5.1.1. Ακόμη κι αν όλες ή ορισμένες από αυτές τις συσκευές τελικά αναβαθμιστούν σε Android Μ, η αναβάθμιση θα γίνει όταν η περίοδος με τις preview εκδόσεις τελειώσει, όπως έγινε και με το Android L Preview.

Έτσι, φαίνεται ότι η ελπίδα γι΄αυτές οι συσκευές δεν έχει πεθάνει ακόμα και αυτά σίγουρα είναι πολύ καλά νέα για τους κατόχους τους.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ