Η ιδέα ενός βιντεοπροβολέα ολογραμμάτων στα κινητά μας, είναι βγαλμένη από ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που όσα βλέπουμε στις ταινίες έχουν γίνει πραγματικότητα. Αυτό φαίνεται να σκέφτηκαν στην Ostendo και ξεκίνησαν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

MK-CM803_HOLOGR_G_20140602175917

Η εταιρία διαθέτει επαναστατική τεχνολογία, η οποία της επιτρέπει να παράγει 5.000ppi προβολείς σε πολύ μικρό μέγεθος. Οι προβολείς θα είναι τόσο δυνατοί, ώστε να μπορούν να ρυθμίζουν το χρώμα, την φωτεινότητα και τις γωνίες ξεχωριστών ακτινών, ανάμεσα σε εκατομμύρια ακτίνες που απαιτούνται για την δημιουργία ολογράμματος. Ένα και μόνο chip είναι ικανό να παράγει καλό ολόγραμμα, αλλά με χρήση περισσοτέρων, είναι δυνατή η δημιουργία εξαιρετικών εικόνων με πολύ καλή ανάλυση και πολυπλοκότητα.

Η τεχνολογία είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, και το πρώτο chip που θα βγει το 2015 θα προσφέρει 2D προβολή μέχρι 48 ιντσών σε κοντινή επιφάνεια. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ostendo όμως, το δεύτερο chip θα μπορεί να παράγει 3D απεικονίσεις που δε θα χρειάζονται επιφάνεια για την προβολή τους, αφού το μέσω θα είναι ο αέρας. Μάλιστα, το 3D μοντέλο, θα κυκλοφορήσει λίγους μήνες μετά το πρώτο!

BN-DB186_chip06_GR_20140602215133

Η τεχνολογία ολογραμμάτων δεν είναι κάτι καινούριο. Πριν δύο χρόνια είδαμε ολόγραμμα του Tupac στη σκηνή, ενώ το 1991 κυκλοφόρησε το Time Traveler, που ήταν πρώτο παιχνίδι με ολογράμματα!!! Το δύσκολο είναι να καταφέρουμε να φτιάξουμε συσκευές αναπαραγωγής τόσο μικρές, ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν σε ένα smartphone.

Η εποχή που θα κάνουμε βίντεο κλήση με ολογράμματα πλησιάζει!

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.