Σε μια εντελώς νέα εποχή θα περάσει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα της χώρας μας, το gov.gr, η οποία θα προκύψει από την «Ενιαία Ψηφιακή Υποδομή Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων» και βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να παρακολουθούν μέσα από μια μόνο εφαρμογή όλες τις συναλλαγές τους με τους φορείς του δημοσίου. Ουσιαστικά θα βάλει τέλος στην παραπομπή των πολιτών σε άλλες ιστοσελίδες των αντίστοιχων υπηρεσιών. Θα μπορεί δηλαδή ο χρήστης να παρακολουθεί τις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις μέσα από μία μόνο σελίδα, να εκδίδει τα απαραίτητα πιστοποιητικά, όλα μαζί από ένα κεντρικό μέρος. Παράλληλα, το Δημόσιο θα έχει καλύτερη εικόνα για τους φορολογούμενους και τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα ενισχυθεί η συνολική εμπειρία του πολίτη. Τα πάντα θα είναι μαζεμένα στην σελίδα του Gov.gr, οπότε ο πολίτης δεν θα χρειάζεται να πάει σε άλλες σελίδες για οτιδήποτε θέλει να κάνει, είτε αυτό είναι κάποια αίτηση, είτε η ασφαλιστική του ικανότητα, είτε τα φορολογικά του.

Το έργο θα έχει συνολικό κόστος στα 53.2 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή του έχει ανατεθεί σε μια κοινοπραξία εταιριών που περιλαμβάνει τον ΟΤΕ και την Uni Systems.

Μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, καθώς το έργο αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.