Οι εταιρείες Qualcomm και MediaTek, μας παρουσίασαν αυτές τις μέρες τα νέα τους μοντέλα στον τομέα των επεξεργαστών.

Η μεν Qualcomm, δύο μοντέλα Snapdragon S4 και η δε MediaTek επεργαστη αντίστοιχο στα μοντέλα της Qualcomm.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους.

– Οι δυο νέοι Snapdragon S4, θα ”κουμπώσουν” σε mid-range συσκευές, θα έχουν τέσσερις πυρήνες και θα βρίσκονται σε χαμηλή τιμή.

Οι MSM8225Q και MSM8625Q είναι κατασκευασμένοι πάνω στην αρχιτεκτονική «S4», υποστηρίζουν μνήμη LPDDR2, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 και ραδιόφωνο FM μέσω των Qualcomm Atheros AR6005 και WCN2243 chip. Η διαφορά τους βρίσκεται στη δικτύωση, μιας και ο S4 Play MSM8625Q υποστηρίζει UMTS/CDMA δίκτυα και ο MSM8225Q μόνο UMTS, αλλά η ουσιαστική διαφορά βρίσκεται στη GPU, μιας και τα «Pro» μοντέλα διαθέτουν καλύτερο επεξεργαστή γραφικών, αν και άγνωστο μας είναι ως τώρα ποιος είναι καλύτερος.

– Τα αντίστοιχο μοντέλο της MediaTek θα αρχίσειτη διάθεση του με χαρακτηριστικά να έχει τέσσερεις πυρήνες και μέγεθος 28 νανόμετρα , που θα κυκλοφορίσει είτε στα τέλη του 2012, είτε στις αρχές του 2013.Αν αναλογιστούμε πως το καλοκαίρι είδαμε κάτι αντίστοιχο του ARM Cortex-A9 με δυο πυρήνες από την εταιρία, δεν είναι άσχημος καιρός για παρουσίαση. Αν σκεφτούμε πως η εταιρία πάντα κινείται στις οικονομικές και μεσαίες κατηγορίες, περιμένουμε κάτι αντίστοιχο και στην συγκεκριμένη σειρά επεξεργαστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.