Τα κινητά μας τηλέφωνα μπορεί να γίνονται όλο ένα και πιο δυνατά αλλά υστερούν πολύ σε ένα τομέα. Μα φυσικά μιλάμε για την μπαταρία. Τον τελευταίο καιρό το μόνο πραγματικά επαναστατικό που είχαμε δει σε αυτόν το τομέα ήταν η κυρτή μπαταρία του LG G Flex και η μπαταρία 2 στρωμάτων του G2 με την μεγάλη αυτονομία. Κατά τ’άλλα η διαδικασία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται παραμένουν τα ίδια.

Ωστόσο στο πανεπιστήμιο του Τόκιο είναι πιθανόν να ανακάλυψαν ένα νέο συστατικό ώστε να ενισχύσουν τις υπάρχοντες μπαταρίες. Ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο ηλεκτρολύτη που εμφανίζει υψηλή δραστικότητα και αντοχή στη αποδόμηση κάτι εξαιρετικά καλό για μπαταρίες υψηλής απόδοσης.

low-battery-on-smartphone

Αυτή η χημική μίξη χρησιμοποιεί ένα διαλύτη που είναι τέσσερις φορές πιο πυκνός από αυτόν που χρησιμοποιείται σήμερα. Το νέο μείγμα θα μπορεί να δημιουργήσει μια νέα γραμμή ηλεκτρικών στηλών που θα φορτίζει γρηγορότερα αποδίδοντας περισσότερη ενέργεια. Έτσι αν οι χρόνοι επαναφόρτισης μειωθούν στο εν τρίτο, αναμένεται η τάση να αυξηθεί από 3V με 5V.

Η όλη έρευνα έγινε με συνεργασία με το πανεπιστήμιου του Τόκιο, του Κιότο και του Εθνικού ινστιτούτου επιστήμης υλικών της Ιαπωνίας. Αρχικά η έρευνα προορίζεται για μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά αν όλα πάνε καλά θα επεκταθεί κι αλλού.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.